Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Dream Diary

Κι η μουσική μαζί σου… Ταξιδιωτικές σημειώσεις (vol. 13)

today18/10/2019 3

Background
share close

Γραμμένο από την Αικατερίνη Τεμπέλη με αφορμή το τραγούδι “Η ομορφιά στην Αθήνα”, του Θέμη Καραμουρατίδη και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, που ερμηνεύει η Νατάσσα Μποφίλιου.

https://www.youtube.com/watch?v=71DLbPwPM-U

“Αυτή την πόλη την ξέρω
κάθε κρυμμένη γωνία της
έχω φλερτάρει μ’ αγνώστους
έχω μεθύσει στα μπαρ της…”

Αθήνα των συνθημάτων, των διαδηλώσεων… Των Εξαρχείων και των Δυτικών Προαστίων. Της Πλάκας και του Θησείου και της Ακρόπολης. Αθήνα του Λυκαβηττού και των πολλών Θεών. Αθήνα των συναυλιών και των τρελών πανηγυριών.

Αθήνα των ανθισμένων μπαλκονιών και των σκοτεινών φωταγωγών. Αθήνα των Προσφυγικών και των παλιών νεοκλασικών. Αθήνα των γκράφιτι, των τρεμάμενων ερώτων…

“Αυτή η πόλη η δόλια
Σημάδια μου ‘χει αφήσει.
Στους τοίχους διάβασα λόγια
που τα ‘χουν όλα εξηγήσει…”

Αθήνα των εκρήξεων και των παραμυθιών… Των στενών δρόμων και των πολύβουων λεωφόρων. Αθήνα των πολύχρωμων ουρανών και των γηπέδων. Των άπειρων γλωσσών κι εθνών των κατατρεγμένων. Αθήνα του tango και του hip hop.

Αθήνα της Μπόταση, της Βικτώριας και της Πανόρμου. Αθήνα του μετρό, του ηλεκτρικού. Του ροκ και των μαύρων μηχανών… Αθήνα, των γελαστών αγοριών… Αθήνα, των ηλεκτρισμένων φιλιών…

“Θα της χρωστάω πάντα κάτι
γιατί εκεί ζούνε τ’ αγόρια
που με φώναξαν αγάπη
στα πιο μεγάλα μου ζόρια…”

Αικατερίνη Τεμπέλη, Αθήνα, 17/10/2019

Written by: DreamCity

Rate it

0%