Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ (In the Land of Saints & Sinners) – 28 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

today20/12/2023 34

Background
share close

In the Land of Saints & Sinners
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 106’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Robert Lorenz
ΣΕΝΑΡΙΟ: Mark Michael McNally & Terry Loane
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Liam Neeson, Kerry Condon, Jack Gleeson, Colm Meaney, Ciarán Hinds

#IntheLandofSaintsandSinners
Φεστιβάλ Βενετίας 2023

Σύνοψη

Ιρλανδία, δεκαετία του 1970. Ανυπομονώντας να αφήσει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του, ο Finbar Murphy (Liam Neeson) ζει μια ήσυχη ζωή στην απομακρυσμένη παραλιακή πόλη Glencolmcille, μακριά από την πολιτική βία που κυριεύει την υπόλοιπη χώρα. Όταν ένα απειλητικό πλήρωμα τρομοκρατών φτάνει, με επικεφαλής μια αδίστακτη γυναίκα που ονομάζεται Doirean (Kerry Condon), ο Finbar σύντομα ανακαλύπτει ότι ένας από αυτούς κακοποιεί μια ντόπια νεαρή κοπέλα. Παρασυρμένος σε ένα ολοένα και πιο μοχθηρό παιχνίδι γάτας και ποντικιού, ο Finbar πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποκάλυψης της μυστικής του ταυτότητας ή της υπεράσπισης των φίλων και των γειτόνων του.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

«Μεγαλώνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αγκάλιασα με πάθος τις ταινίες ως μέσο για να ξεφύγω από τα όρια του μικρού μου κόσμου. Σήμερα, ως κινηματογραφιστής, δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από το να βυθιστώ σε ένα νέο θέμα, να βουτήξω κάτω από την επιφάνεια και να εξερευνήσω μια άγνωστη ανθρώπινη εμπειρία και να βρω έναν συναρπαστικό τρόπο να τη μοιραστώ με άλλους. Εδώ ήταν μια πρωτότυπη ιστορία, που διαδραματίζεται σε έναν ιδιαίτερο χρόνο και τόπο, με ένα φανταστικό καστ χαρακτήρων. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Ιρλανδού που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο να κρατήσει μυστικό το ντροπιαστικό παρελθόν του ή να το αποκαλύψει για να προστατεύσει τους φίλους και τους γείτονές του από τους παράνομους. Ξεκίνησα λοιπόν να κάνω μια ταινία με αυθεντικότητα και ρεαλισμό, από την υφή των κοστουμιών της εποχής μέχρι τα επικά τοπία στην άκρη του γκρεμού, μέχρι το εξ ολοκλήρου ιρλανδικό καστ με τις ιδιόμορφες προφορές τους, με στόχο να μεταφέρουμε το κοινό σε αυτόν τον μοναδικό κόσμο και να προσφέρουμε μια ξεχωριστή, συναρπαστική περιπέτεια.»

Υπόθεση

Μετά από χρόνια ήρεμης ζωής στο απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριό Cashel, ο βετεράνος του πολέμου Finbar Murphy έχει χτίσει τη φήμη μιας ευγενικής και απομονωμένης φιγούρας. Είναι πολύ συμπαθής, αλλά ζει μια κυρίως μοναχική ζωή και στην πραγματικότητα κανένας δεν γνωρίζει ποιος πραγματικά είναι. Γιατί ο Finbar είναι ένας μισθωτός δολοφόνος, κάποιος που απαλλάσσει ήσυχα και αποτελεσματικά την κοινωνία από τους κακοποιούς. Και το χωριό αυτό είναι το μέρος που κρύβεται. Κάποια στιγμή όμως, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να κρεμάσει τα όπλα του στον τοίχο και να φροντίσει τον παραμελημένο κήπο του. Ήρθε η ώρα να γίνεις ο άντρας που όλοι νομίζουν ότι είναι. Όμως, έχοντας παρακάμψει το νόμο για τόσο πολύ καιρό, τα προβλήματα σύντομα βρίσκουν τον δρόμο για την πόρτα του. Όταν ένα ντόπιο νεαρό κορίτσι και η ανύπαντρη μητέρα της πέφτουν θύματα κακοποίησης, εκείνος παρασύρεται στη δράση και η ζωή του αρχίζει να ξετυλίγεται βίαια. Ο Finbar αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν νεότερο άνδρα για να αντιμετωπίσει μια τριάδα εκδικητικών τρομοκρατών που αναζητούν τιμωρία για κάποια δολοφονία του παρελθόντος. Με δεκαετίες αίμα στα χέρια του, σκοτεινές αλήθειες βγαίνουν στην επιφάνεια και οι ζωές όσων αγαπά θέτονται σε άμεσο κίνδυνο, και ο Finbar πρέπει να αντιμετωπίσει μια σκληρή αλήθεια – ο μόνος τρόπος για να σώσει το χωριό είναι να αποδεχτεί το μοναχικό του πεπρωμένο και να αποκαλύψει την αληθινή του ταυτότητα σε αυτούς που αγαπά.

Liam Neeson (Finbar Murphy)

Ο Liam Neeson είναι ένας διεθνώς βραβευμένος ηθοποιός που είναι γνωστός για ταινίες όπως Schindler’s List, Michael Collins, Kinsey, The Grey, η υπερπαραγωγική τριλογία Taken, Star Wars: Episode 1-The Phantom Menace, Batman Begins, Love Actually και οι Gangs of New York. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, οι ταινίες του Neeson έχουν εισπράξει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ciarán Hinds (Vincent O’Shea)

Ο Ciarán ξεκίνησε την καριέρα του στο The Glasgow Citizens Theatre και ήταν μέλος της εταιρείας για πολλά χρόνια. Με μεγάλη θεατρική καριέρα, και τίτλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση όπως Belfast για το οποίο έχει λάβει υποψηφιότητες για BAFTA και Όσκαρ, Harry Potter and the Deathly Hallows, There Will Be Blood του Paul Thomas Anderson, Silence του Martin Scorsese, Munich του Steven Spielberg, The Eclipse του Conor McPherson για το οποίο κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ της Tribeca, Game Of Thrones και Persuasio.

Kerry Condon (Doireann McCann)

Η Kerry Condon πρόσφατα πρωταγωνίστηκε δίπλα στον Colin Farrell και τον Brendan Gleeson στην αναγνωρισμένη ταινία του Martin McDonagh, The Banshees of Inisherin, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Η Condon απέσπασε διθυραμβικές κριτικές καθώς και υποψηφιότητες για Βραβείο Oscar, SAG, Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο BAFTA για την ερμηνεία της ως Siobhán. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία Angela’s Ashes, και έχει αποσπάσει υψηλούς επαίνους για τους πολυάριθμους ρόλους της σε μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του Χόλιγουντ. Άλλοι κινηματογραφικοί ρόλοι περιλαμβάνουν την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Dreamland, Bad Samaritan, Dom Hemingway με τον Jude Law, The Last Station, This Must Be the Place με τον Sean Penn.

Jack Gleeson (Kevin Lynch)

Ο Gleeson είναι περισσότερο γνωστός για το ρόλο του επικίνδυνου βασιλιά Joffrey Baratheon στην επιτυχημένη σειρά του HBO, Game of Thrones. Άλλοι τίτλοι περιλαμβάνουν το Batman Begins του Christopher Nolan και πιο πρόσφατα, τη σειρά του BBC, Out of her Mind της Sarah Pascoe.

Robert Lorenz (Σκηνοθεσία / Εκτελεστικός Παραγωγός)

Χωρίς πολλές επαφές με κινηματογράφο, αλλά οπλισμένος με πάθος για τη δημιουργία ταινιών, ο Robert Lorenz μετακόμισε στο Λος Άντζελες πριν από τρεις δεκαετίες και άρχισε να εργάζεται εκεί, και βρέθηκε να δουλεύει ως το δεξί χέρι του θρυλικού σκηνοθέτη Clint Eastwood. Το 2002, εντυπωσιασμένος από την εργασιακή ηθική του Lorenz και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία ταινιών, ο Eastwood ζήτησε από τον Lorenz να κάνει μια ταινία, που έμελλε να γίνει κλασική, το Mystic River. Ακολούθησε μια μακρά, επιτυχημένη συνεργασία καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν σε πάνω από δώδεκα ταινίες, όπως τα βραβευμένα με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Million Dollar Baby, Gran Turino, Invictus, Changeling και Letters from Iwo Jima, μεταξύ άλλων. Ο Lorenz κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ για την παραγωγή στην πορεία. Ακολούθησαν περισσότερα έργα παραγωγής και μετά την επιτυχία του American Sniper που έσπασε εισπρακτικό ρεκόρ, για την οποία σκηνοθέτησε και τη δεύτερη ενότητα, ο Lorenz αποφάσισε να επικεντρωθεί σε δικά του έργα. Το 2019, ο Lorenz άρχισε να συνεργάζεται τον Liam Neeson, στην ταινία The Marksman, μια ταινία σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σε σενάριο του Lorenz.

28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ SPENTZOS FILM

Κατερίνα Καράμπελα

Written by: DreamCity

Rate it

0%