Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Eat Good Feel Good

“Μια χαλαρή τυρόπιτα” του Γιάννη Κοτρότσου

today12/05/2021 1 5

Background
share close

Αυτή δεν είναι μια ακόμη στήλη μόνο με συνταγές. Είναι μια στήλη που θα ασχολείται με τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης, καθώς αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Επομένως, εδώ θα βρίσκεται προτάσεις για συνταγές, ιδέες για food pairing, εξαιρετικές τοπικές συνταγές από διάφορα ταξίδια. Φυσικά τα θέματα δεν περιορίζονται σε αυτά, αλλά ας ανακαλύψουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες με τον καιρό.

Η πρώτη ασχολία λοιπόν θα είναι αρκετά απλή και γρήγορη. Μια τυρόπιτα είναι πάντα μια καλή αρχή για την μέρα αλλά και για συνοδευτικό στο κανονικό μας γεύμα. Η συνταγή αφορά ένα ταψί μεγάλο που έχει κάθε φούρνος.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα ανοίξουμε φύλλο (μην καταπιεστείτε αν θέλετε να κάνετε το δικό σας…) αλλά θα αγοράσουμε μια συσκευασία παραδοσιακού φύλλου. Στο κάτω μέρος του ταψιού τοποθετείτε τρία φύλλα, αφού αλείψετε το κάθε ένα με ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Λαδώνοντας, θα είναι πιο τραγανιστό το αποτέλεσμα που είναι πάντοτε καλή ιδέα. Γυρίστε τις άκρες για να μην εξέχουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε ένα λίτρο γάλα πλήρες, και ενώ είναι κρύο πρόσθετέ τέσσερις κουταλιές σούπας σιμιγδάλι λεπτό και μια γεμάτη κουταλιά σούπας βούτυρο (ή φυτίνη). Σε χαλαρή φωτιά ανακατεύετε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στην πρώτη φυσαλίδα βρασίματος, βγάζουμε το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε αυτό το σημείο πρόσθετέ στο μείγμα 200 γραμμάρια κάποιο σκληρό τυρί τριμμένο (πχ πεκορίνο, κεφαλοτύρι), 250-350 γραμμάρια φέτα τριμμένη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και φυσικά τριμμένη με το χέρι γιατί αλλιώς δεν θα την καταλαβαίνετε στο τελικό αποτέλεσμα. Μην φοβάστε να βάλτε τα χέρια σας, εξάλλου έτσι θα τσιμπολογάτε πιο εύκολα… 😉 😉

Με τα τυριά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε κατά το δοκούν και σύμφωνα και με τις ιδιαιτερότητες της παρέας σας. Η φέτα είναι πάντα απαραίτητη. Ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε 6 αυγά ωμά πολύ καλά. Τα πρόσθετέ στο μείγμα σας. Και όπως είπαμε, να έχει κρυώσει το μείγμα από το βράσιμο, γιατί αλλιώς θα έχετε θέματα. Και όχι τίποτε άλλο μην τρέχετε στα νοσοκομεία και είστε και εκτός μόδας στην κορωνοπερίοδο…

Πραγματοποιείται ένα καλό ανακάτεμα και μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το μεταφέρετε και το απλώνεται στο ταψί. Τέλος απλώνεται ένα φύλλο πάνω από το μείγμα και κλείνετε τις άκρες. Ψήνεται σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία.

Γενικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως άνηθο, μαϊντανό, ακόμη και κάποιο αλλαντικό. Η μαγειρική είναι δημιουργία οπότε feel free to improvise!!!!

Η πίτα της φωτογραφίας δεν είναι δική μου δημιουργία, αλλά έχω το copyright!!!  😉 😉

Μια γενική αρχή για το επιτυχημένο και απολαυστικό μαγείρεμα, είναι η προμήθεια ποιοτικών και καλών υλικών!!! Οπότε πάντα λειτουργούμε με αυτό το γνώμονα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δεν είμαι μάγειρας, είμαι απλά ένας λάτρης της απόλαυσης. Μέσα στις ασχολίες μου είναι το καλό και ποιοτικό φαγητό και ποτό. Επειδή όμως δεν περιορίζομαι σε αυτά, κάθε Δευτέρα κάντε την κράτηση σας στις 8 το βράδυ και ελάτε να απολαύσετε τη διαχρονική μου κόντρα με το έτερο ραδιοφωνικό μου ήμισυ, σε ροκ υπόκρουση. Τα λέμε στον αέρα!!!

Γιάννης Κοτρότσος 

Written by: DreamCity

Rate it

0%