Κινηματογραφος

Saturday Movie: 37 Seconds

today24/04/2021

Background
share close

Κάθε Σάββατο, μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, σας προτείνω μία ταινία την οποία παρακολούθησα πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος ταινιοφάγος, ότι αποφεύγω δια ροπάλου κάθε είδους σειρά, καθώς και ότι δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση.

Όσες και όσοι από εσάς, επιθυμείτε να προτείνετε κάποια ταινία η οποία σας άρεσε και θέλετε να την παρουσιάσω μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, δεν έχετε παρά να μου στείλετε ένα email στο srouggeris@gmail.com.

Σπύρος Ρουγγέρης

37 Seconds (2019)

Χώρα: Japan

Σκηνοθέτης: Hikari

Ηθοποιοί: Makiko Watanabe, Minori Hagiwara, Shizuka Ishibashi, Shôhei Uno, Kiyohiko Shibukawa, Yuka Itaya, Shunsuke Daitô, Mei Kayama, Misuzu Kanno, Eita Okuno, Seiko Ozone, Toshinori Omi, Haruka Imou, Yoshihiko Kumashino, Daichi Kodaira

Παγιδευμένη από την κοινωνία και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, μια νεαρή εικονογράφος μάνγκα, ξεκινά ένα αντισυμβατικό ταξίδι σεξουαλικής και προσωπικής απελευθέρωσης.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα, που πραγματεύεται την χειραφέτηση μιας νεαρής 23χρονης ανάπηρης γυναίκας.

Η Yuma, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, ζει μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα της και εργάζεται σαν βοηθός εικονογράφος μάνγκα. Ένα γεγονός θα πυροδοτήσει την επανάσταση της, να χαράξει τον δικό της δρόμο.

Στον κόσμο της νύχτας θα βρει τους πιο απροσδόκητους φίλους που θα την βοηθήσουν να ανοίξει τα φτερά της!

Το σενάριο είναι απλό, αληθινό και εύπεπτο, κρατά τον ενδιαφέρον του θεατή σε μεγάλο βαθμό, η ερμηνεία της Mei Kayama αυθεντική και η μουσική υπόκρουση ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Ένα μεγάλο μήνυμα από την Hikari για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και όχι μόνο…

Written by: DreamCity

Rate it

Previous post

Τραγούδι

Νίκος Καρακαλπάκης «Στα Κίτρινα Φώτα» από την MUSIC LINKS KNOWLEDGE

Ο Νίκος Καρακαλπάκης επιστρέφει μουσικά με την επανεκτέλεση του τραγουδιού «Στα κίτρινα φώτα». Πρόκειται για το θρυλικό “Famous Blue Raincoat” του Leonard Cohen, σε απόδοση ελληνικών στίχων από την Λίνα Νικολακοπούλου, που κυκλοφόρησε το 1981 με την φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Σαράντα χρόνια μετά, ο ερμηνευτής παρουσιάζει μία σύγχρονη και λιτή μουσική εκδοχή του κομματιού. Η μεστή και ευαίσθητη ερμηνεία του, με τη συνοδεία των ήχων της ηλεκτρικής κιθάρας που […]

today23/04/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%