Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

Saturday Movie: Two Distant Strangers (2020)

today17/04/2021 2

Background
share close

Κάθε Σάββατο, μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, σας προτείνω μία ταινία την οποία παρακολούθησα πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος ταινιοφάγος, ότι αποφεύγω δια ροπάλου κάθε είδους σειρά, καθώς και ότι δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση.

Όσες και όσοι από εσάς, επιθυμείτε να προτείνετε κάποια ταινία η οποία σας άρεσε και θέλετε να την παρουσιάσω μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, δεν έχετε παρά να μου στείλετε ένα email στο srouggeris@gmail.com.

Σπύρος Ρουγγέρης

Χώρα: USA

Σκηνοθέτης: Travon Free, Martin Desmond Roe

Ηθοποιοί: Joey Bada$$, Andrew Howard, Zaria, Mona Sishodia, Cameron Early, Jeremy Rivette, Trevor Morgan

Είναι μία μικρού μήκους δραματική ταινία, αμερικάνικης παραγωγής, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, υποψήφια για Όσκαρ, σε σενάριο Travon Fee και σκηνοθεσίας του ίδιου με τον Martin Desmond. Πρωταγωνιστούν οι Joey Bada$$, Andrew Howard και Zaria. Παραγωγός της ταινίας, μάλιστα, είναι ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Lawrence Bender (Pulp Fiction, Good Willing Hunting, Inglourious Basterds).

Ο έγχρωμος πρωταγωνιστής μας, έχει περάσει το βράδυ με την κοπέλα του και το επόμενο πρωί αποφασίζει να επιστρέψει σπίτι του. Βγαίνοντας από το σπίτι όμως, αντιμετωπίζει προβλήματα με έναν λευκό αστυνομικό, ο οποίος του επιτίθεται χωρίς λόγο και αιτία.

Η ταινία «στέλνει» στον θεατή σημαντικά κοινωνικά μηνύματα που σχετίζονται με τον ρατσισμό και την αστυνομική βία. Τοποθετείται στο σήμερα, στις ΗΠΑ, όπου οι έγχρωμοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα από την αστυνομία.

Μέσα από πολύ καλές ερμηνείες και υπέροχη σκηνοθεσία, η ιστορία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας αφήνοντάς μας άφωνους.

Written by: DreamCity

Rate it

0%