Κινηματογράφος

Saturday Movie: Boy Erased (2018)

today03/04/2021

Background
share close

Κάθε Σάββατο, μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, σας προτείνω μία ταινία, την οποία παρακολούθησα μέσα στην εβδομάδα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος ταινιοφάγος, ότι αποφεύγω δια ροπάλου κάθε είδους σειρά, καθώς και ότι δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση.

Όσες και όσοι από εσάς, επιθυμείτε να προτείνετε κάποια ταινία η οποία σας άρεσε και θέλετε να την παρουσιάσω μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, δεν έχετε παρά να μου στείλετε ένα email στο srouggeris@gmail.com.

Σπύρος Ρουγγέρης

Boy Erased (2018)

Χώρα: ΗΠΑ

Σκηνοθέτης: Joel Edgerton

Ηθοποιοί: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Joel Edgerton, Russell Crowe

Το Boy Erased βασίζεται στα απομνημονεύματα του Γκάραρντ Κόνλεϊ με τίτλο Boy Erased: A Memoir.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού, του Jared (Lucas Hedges), τον γιό ενός χριστιανού βαπτιστή πάστορα μίας μικρής αμερικανικής πόλης. Οι γονείς του Jared (Kidman και Crowe) μαθαίνουν πως ο γιός τους είναι γκέι, όταν ο ίδιος είναι μόλις 19 ετών. Ο Jared πρέπει να κάνει μία επιλογή: να πάει σε πρόγραμμα «θεραπείας» ομοφυλόφιλων ή να εξοστρακιστεί από τους γονείς του, τους φίλους του, και την πίστη του.

Χαρακτηριστικό της ταινίας είναι ότι πετυχαίνει να αφήσει την εντύπωση, ότι η ομοφοβία δεν είναι πάντοτε ακραία συμπεριφορά που προέρχεται από ακραίους ανθρώπους, αλλά μπορεί να είναι και αποτέλεσμα καλών προθέσεων οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση προέρχονται από τους γονείς.

Written by: dreamcitywebradio

Rate it

Previous post

Τραγούδι

Nίκη Ξυλούρη «Οι Μποτσαραίοι»

Το 2019 κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο το τραγούδι «Οι Μποτσαραίοι» με τη φωνή της Νίκης Ξυλούρη, σε μουσική του Ανδρέα Ρούσση και στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Σήμερα, με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, θυμόμαστε το τραγούδι! Μωραΐτες, Ρουμελιώτες, Κρητικοί μπορεί και να συναντηθούμε κάποτε στο παρελθόν, αφού, όπως φαίνεται, η Ιστορία κύκλους κάνει. «Κι εμείς με το «σπαθί μας» -που λέει κι η Αγαθή Δημητρούκα- ήσυχα, […]

today03/04/2021 1

Post comments (0)

Απάντηση

0%