Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικη

ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΟΑΚΑ ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ GUNS N’ ROSES

today26/07/2023 19 1

Background
share close

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Ήταν το σωτήριο έτος 1993 όταν οι θρυλικοί Guns N’ Roses τραγούδησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η προσμονή για όλους τους fans (ανάμεσά τους και ο συντάκτης του άρθρου) μεγάλη,  έπειτα από την ανακοίνωση της επανεμφάνισής τους στο ΟΑΚΑ στις 22 Ιουλίου του 2023 (30 χρόνια μετά). Η προπώληση των εισιτηρίων είχε ξεκινήσει από το Φεβρουάριο καθώς και μόνο στο άκουσμα της είδησης υπήρξε φρενίτιδα ενθουσιασμού από το κοινό.

Το θέμα για το συγκρότημα από την Καλιφόρνια, που μεσουρανούσε στις αρχές της δεκαετίας του 90΄και συγκαταλεγόταν στα κορυφαία γκρουπ της Hard Rock και του λεγόμενου Glam Metal, ήταν να κερδίσει δύο πολύ μεγάλα στοιχήματα. Το πρώτο ήταν ο χρόνος, ο όποιος δεν αφήνει κανένα ανεπηρέαστο. Το δεύτερο, που προέκυψε τις τελευταίες μέρες, ήταν οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν στην Αθήνα και που θα έκαναν τα πάντα πιο δύσκολα. Για το λόγο αυτό (εξαιτίας δηλαδή της υπερβολικής ζέστης) υπήρξε και μια μικρή καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα του Show κατά μισή ώρα.

Όλοι πήγαν στο ΟΑΚΑ από νωρίς (17:00 άνοιξαν οι πόρτες) και ανέμεναν την στιγμή που ο Αxl, ο Slash, ο Duff και η υπόλοιπη παρέα, θα ανέβαιναν στη σκηνή . Κάτι το οποίο και έγινε στις 21:00 ακριβώς μέσα σε κλίμα αποθέωσης από 40000 κόσμο. Είναι αξιοσημείωτο ότι έβλεπες όλες τις ηλικίες στην συναυλία. Από δεκαοκτάρηδες με τους πενηντάρηδες μπαμπάδες τους, τριαντάρηδες, άτομα με κινητικά προβλήματα, ακόμη και πιο μεγάλα σε ηλικία άτομα. Όλοι είχαν μια μεγάλη προσμονή είτε να θυμηθούν (οι παλιοί) είτε να ανακαλύψουν (οι νέοι), τους ξακουστούς Guns N’ Roses.

Η αρχή έγινε με το τραγούδι «It’s So Easy». Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες όπως το «Welcome To The Jungle», « Sweet Child O’ Mine», «You Could Be Mine» , ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ακούστηκε το τραγούδι «Civil War» στα video walls εμφανιζόταν η σημαία της Ουκρανίας κάτι που σχολιάστηκε θετικά από το κοινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι παίχτηκαν 27 τραγούδια κάτι που αποκτά μεγαλύτερη αξία αν θυμηθούμε ότι στην αντίστοιχη παλαιότερη συναυλία τους είχαν παιχτεί 17!

Επί τρείς ώρες, ο αεικίνητος Axl,  που τραγουδούσε και έτρεχε πάνω-κάτω στη σκηνή ως έφηβος, ο υπέροχος Slash που απέδειξε γιατί “μιλάει” στην κιθάρα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο είδος του αλλά και η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Duff , τα έδωσαν όλα! Το κοινό χειροκροτούσε δείχνοντας το σεβασμό και την αναγνώρισή του στο  σπουδαίο αυτό αμερικάνικο συγκρότημα. Από την άλλη ο πολύ ευγενικός Axl ευχαριστούσε συνεχώς τον κόσμο λέγοντας « thank you. You are much too kind».

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, τα εκπληκτικά εφέ που συνόδεψαν το κομμάτι November Rain (δημιουργήθηκε ένα σκηνικό βροχής από τις γιγαντοοθόνες), αλλά και το ότι όλο το ΟΑΚΑ τραγούδησε το ‘’happy birthday to you’’ στον θρυλικό κιθαρίστα του γκρουπ Slash, που έκλεισε τα 58 του χρόνια.

Η διοργάνωση της βραδιάς ήταν άψογη και οι θεατές αποχώρησαν ικανοποιημένοι σε μια βραδιά καυτή από κάθε άποψη (καιρός και μουσική) .

Για το τέλος αξίζει να παραφράσουμε  το τραγούδι «November Rain» λέγοντας ότι «τίποτα δεν διαρκεί για πάντα εκτός από την αγάπη μας για τους GUNS N΄ ROSES»!

Written by: DreamCity

Rate it

0%