Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Βιβλίο

Η “ΜΑΡΙΤΣΑ”, το μυθιστόρημα της Εβίτας Θεοδωροπούλου από τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ

today10/07/2023 102 1

Background
share close
Η “ΜΑΡΙΤΣΑ”, το μυθιστόρημα της Εβίτας Θεοδωροπούλου (574 σελίδες, εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ) κοντεύει να εξαντλήσει την πρώτη του έκδοση, σχεδόν 40 μέρες μετά την κυκλοφορία του, και σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στο τυπογραφείο για να τυπωθεί η δεύτερη έκδοση.
Σε ένα επίκαιρο κείμενο με λόγο που ρέει σε γρήγορους ρυθμούς, με πολλούς διαλόγους και με σκηνοθετική ακρίβεια, η συγγραφέας αναλύει με αριστουργηματικό τρόπο την εικοσαετή σχέση ενός ζευγαριού μέσα από πάθη, λάθη, συγκρούσεις και δυσκολίες. “Δύο ατελείς άνθρωποι προσπαθούν να χτίσουν την τέλεια σχέση”.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:
Η Μαρίτσα, κόρη του Τζώρτζη και της Τζώρτζαινας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά στην Καισαριανή. Στα 18 της, και ενώ οι γονείς της την πιέζουν να παντρευτεί τον γιο του μπακάλη της γειτονιάς, εκείνη γνωρίζει και παντρεύεται τον Αγησίλαο Αντωνιάδη, έναν ευκατάστατο όμορφο άντρα που όμως είναι 24 χρόνια μεγαλύτερός της. Ο γάμος τους δεν έχει αίσιο τέλος, ο Αγησίλαος πεθαίνει 5 χρόνια αργότερα και η Μαρίτσα (που πλέον λέγεται Μαίρη Αντωνιάδη) δεν κληρονομεί αρκετά χρήματα. Μετακομίζει στο Κολωνάκι, όπου θα γνωρίσει τον Άλκη, έναν ομοφυλόφιλο μόδιστρο και μεταξύ τους θα ξεκινήσει μια μεγάλη φιλία, μια σχέση ζωής.
Το 1975, στα 27 της χρόνια, θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της. Τον λένε Γιώργο Αμβροσιάδη, είναι 32 χρονών, κούκλος, άφραγκος και άνεργος ηθοποιός. Ο λάθος άντρας… Θα ερωτευτούν παράφορα, θα συγκατοικήσουν από το πρώτο βράδυ στα Εξάρχεια και θα παντρευτούν έναν χρόνο αργότερα. Το βιβλίο ακολουθεί τη σχέση τους επί δύο δεκαετίες. Αυτοί οι δύο θα δοκιμαστούν ακραία, περισσότερο από τον καθένα σας. Ένας μεγάλος έρωτας, ένα άσβηστο πάθος, ο λάθος άντρας, η λάθος γυναίκα… Μέσα απ’ αυτή τη σχέση θα ξεπεράσουν πολλές φορές τους εαυτούς τους, θα φτάσουν στα άκρα, θα ζήσουν στα κόκκινα. Θα τα καταφέρουν ?
   “ΜΑΡΙΤΣΑ” Eκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ.
Κατερίνα Καράμπελα

Written by: DreamCity

Rate it

0%