Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικοθεραπεία

Εργαστήρι Μουσικοθεραπείας το Σάββατο 1/7 στο d.art lab

today22/06/2023 47

Background
share close

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη μουσικοθεραπεία και να έρθουν σε επαφή με πτυχές του εαυτού τους μέσω της μουσικής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας τη φωνή τους και διάφορα μουσικά όργανα, να βιώσουν μια ευχάριστη, δημιουργική και απελευθερωτική διαδικασία, ερχόμενοι σε επαφή με το σώμα, τις αισθήσεις και τα συναισθήματά τους.

Δεν απαιτείται καμία γνώση μουσικής ή κάποιου μουσικού οργάνου, παρά μόνο η επιθυμία ενός διαφορετικού τρόπου έκφρασης και επικοινωνίας. Συστήνεται να φοράτε άνετα ρούχα.

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Σάββατο 01 Ιουλίου 12:00 – 15:00
Τόπος Διεξαγωγής: Dart lab – Κρήνης 15, Νέα Ερυθραία 14671

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: 6941593693, 6945743771

Τιμή: 25 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ

Μαρία Κομισοπούλου

Η Μαρία Κομισοπούλου είναι μουσικός παιδαγωγός, λυρική τραγουδίστρια και Μουσικοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με ακαδημαϊκό τίτλο: «Παιδαγωγική για διδασκάλους που διδάσκουν τραγούδι σε παιδιά», (Pädagogik für Kindersingschule Lehrer), διπλωματούχος Μονωδίας και κάτοχος Ειδικού Αρµονίας. Παράλληλα πραγματοποίησε Μουσικές σπουδές στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία Βιέννης µε κατεύθυνση  Oper-Lied-Oratorio. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ∆ιοίκησης Εκπαίδευσης και Έρευνας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ως λυρική τραγουδίστρια υπήρξε τακτικό µέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ και συμμετείχε σε πολλές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 1999 διδάσκει φωνητική. Την ίδια χρονιά προσλαμβάνεται ως καθηγήτρια Μουσικής στο Κολλέγιο Αθηνών στο οποίο εργάζεται μέχρι σήμερα.

Ως Μουσικοθεραπεύτρια είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει  λάβει πιστοποιημένη εκπαίδευση πάνω στη μέθοδο «Αναλυτικό Μουσικόδραμα της Ξ. Ντακοβάνου» στο Ε.Κ.Π.Α. Έχει εργαστεί σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές-αναπτυξιακά σύνδρομα, μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές. Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) Αθηνών.

 

Έλενα Πασούδη

Η Έλενα Πασούδη είναι μουσικοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια. Το 2015 αποφοίτησε από το τμήμα Νοσηλευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και το 2017 πήρε το πτυχίο της στο πιάνο από το Εθνικό Ωδείο με άριστα παμψηφεί και διάκριση δεξιοτεχνίας. Οι σπουδές της στη μουσικοθεραπεία, ξεκίνησαν αποφοιτώντας από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2018. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε πάνω στη μέθοδο του “Αναλυτικού μουσικοδράματος” της Dr. Ξανθούλας Ντακοβάνου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2019 στη Νευρολογική Μουσικοθεραπεία στο Robert F. Unkefer Academy for Neurologic Music Therapy στο Birmingham της Αγγλίας. Συνεχίζοντας τις σπουδές της, εξειδικεύτηκε στη φωνητική ψυχοθεραπεία της Dr. Diane Austin από το Music Psychotherapy Center in New York, η οποία χρησιμοποιεί ως κύριο μουσικό όργανο τη φωνή και έχει ως θεωρητικό υπόβαθρο την αναλυτική ψυχολογία (Carl Jung). Θεραπευτικά έχει εργασθεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συγκεκριμένα έχει εργαστεί σε θεραπευτικά κέντρα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Αμεα, ειδικά σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οργανισμούς πολιτισμού, κέντρα ημέρας και μουσικές σχολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως μουσικο – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο υποστηρίζοντας εφήβους και ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζει σεμινάρια και workshop μουσικοθεραπείας. Παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικά και μη κερδοσκοπικά κέντρα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής. Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή.
Την περίοδο αυτή εκπαιδεύεται στο Gestalt Foundation της Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Έλενα Πασούδη στο https://musicpsychotherapy.net

Written by: DreamCity

Rate it

0%