Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Συνεντεύξεις

Παύλος Ανδριάς: «Το δέσιμο του αναγνώστη με ένα βιβλίο, είναι καρμικό…»

today21/04/2023 5

Background
share close

Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Το λικέρ των αναμνήσεων» Παύλος Ανδριάς, απαντά στις ερωτήσεις μας, για το χθες, το σήμερα της συγγραφικής του διαδρομής, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια…

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την συγγραφή και ποιο ήταν το πρώτο σας τόλμημα;

Ξεκίνησα να γράφω από μικρή ηλικία, «δημιουργώντας» μικρές ιστορίες, με αντικείμενο πάντα το μυστήριο και την έντονη δράση. Η αλήθεια είναι πως με μάγευε και συνεχίζει να με συναρπάζει η αστυνομική πλοκή, την οποία όμως, μέχρι σήμερα δεν έχω αποφασίσει να την εντάξω πλήρως σε κάποιο συγγραφικό μου έργο.

Πείτε μας δυο λόγια για το πιο πρόσφατο βιβλίο σας «Το λικέρ των αναμνήσεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος.

Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα, την αγάπη, για όσα δειλιάσαμε να πούμε ή να κάνουμε, «συμβουλεύοντας» μέσα από τη ζωή των ηρώων μου τον αναγνώστη να αφεθεί στη μαγεία του παθιασμένου έρωτα και την ανιδιοτελή αγάπη. Αν εκφράζαμε τους κρυφούς μας πόθους και τα θέλω μας, πιθανόν η ζωή να ήταν ένας επίγειος παράδεισος…

Τι στάθηκε αφορμή για να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Η «φραγή» έκφρασης συναισθημάτων στο δείλιασμα μπροστά στα θέλω και τα πρέπει των άλλων. Η αγάπη μου για τη χώρα μας και κάποιες «αναμνήσεις»…

Το καλό βιβλίο ξεχωρίζει για το περιεχόμενό του και όχι από  το εξώφυλλό του. Ταυτίζεστε μ’ αυτή την άποψη;

Ναι… και πιστεύω πως πλέον οι αναγνώστες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Αν δεν ξεφυλλίσεις ένα βιβλίο, αν δεν εισπράξεις την αύρα που «αναδύει» από τις σελίδες του… δεν θα σε αγγίξει, δεν θα το αγαπήσεις. Το δέσιμο του αναγνώστη με ένα βιβλίο, είναι καρμικό…

Πως αισθάνεστε μετά την ολοκλήρωση της συγγραφής ενός βιβλίου;

Ευτυχισμένος… Είναι κάτι το μοναδικό, έχοντας καταθέσει την ψυχή σου μέσα στις σελίδες του, σίγουρος ότι τα όσα γράφω, θ’ αγγίξουν… έστω και έναν αναγνώστη.

Πως πήρατε την απόφαση ν’ ασχοληθείτε με τα κοινά του δήμου που κατοικείτε;

Αγαπάω την πόλη μου, αγαπάω τους ανθρώπους της, την οικογένειά μου και θα έκανα ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά τους. Έτσι, η πρόταση του Νίκου Μπαρμπούνη για ένα «Ηράκλειο Αλλιώς», με βρήκε σύμφωνο στο να τολμήσουμε να ζητήσουμε την ψήφο των δημοτών μας, για ένα Ηράκλειο διαφορετικό. Η γνώση υπάρχει. Αυτό που ζητάμε, είναι η εντολή.

Το λικέρ των αναμνήσεων Παύλος Ανδριάς

Ένα ταξίδι στο χθες γεμάτο αποκαλύψεις και απρόοπτα ξεκινά, όταν το άνοιγμα μιας διαθήκης γίνεται αφορμή να «συγκρουστούν» δυο διαφορετικοί κόσμοι: του έρωτα και του χρήματος.

Ένας εμμονικός δικηγόρος «απαιτεί» την πώληση ενός μικρού νησιού στο Ιόνιο για λογαριασμό ενός Ρώσου μεγιστάνα… Μια κοπέλα αναζητά τις ρίζες των προγόνων της στην Ελλάδα με μόνα εφόδια κάποιες αφηγήσεις κι ένα φυλαχτό. Ένας γέρος «φύλακας» προσπαθεί να αποτρέψει το «μοιραίο» και να κρατήσει ένα μικρό νησάκι, την Οδύσσεια, ελεύθερο.

Η σύγκρουση του χθες και του σήμερα είναι αναπόφευκτη… με «θύματα» τις ζωές όσων δεν τόλμησαν να πουν την αλήθεια όταν έπρεπε και δείλιασαν μπροστά στο κοινωνικό πείραμα για μια καλύτερη ζωή!

Η επόμενη ημέρα θα είναι σκληρή για όλους, αν για μια ακόμα φορά μπροστά στο βωμό του χρήματος… θυσιάσουν τις αξίες και τα πιστεύω τους.

Είναι ικανός ο έρωτας να ανατρέψει τη διαφαινόμενη καταστροφή και να σηκώσει έναν τοίχο προστασίας;

Μια ιστορία αγάπης. Μια σύγχρονη Οδύσσεια ενός έρωτα που φανερώνει τη δύναμη της ψυχής όσων τολμούν να κάνουν την υπέρβαση…

Τίτλος: Το λικέρ των αναμνήσεων

Συγγραφέας: Παύλος Ανδριάς

Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ 2022

Διαστάσεις: 14Χ21 cm

ISBN: 978-618-5119-96-6

Σελίδες: 270

Τιμή: 15,00

Βιογραφικό του Παύλου Ανδριά

Ο Παύλος Ανδριάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας και κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στο Ηράκλειο Αττικής.

Σπούδασε  δομή-τεχνική σεναρίου και δημοσιογραφία.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο το 1998 με τίτλο «Όταν το τρένο φεύγει…» (εκδ. Βιβλιοεκδοτική).

Εργάζεται στο χώρο του Τύπου και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή και το σενάριο.

Οι «δράσεις» του: επιμέλεια βιβλίων, οργάνωση εκδηλώσεων, παρουσίαση καλλιτεχνικών γεγονότων, συνεντεύξεις από ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, κριτικές βιβλίων, ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Αυτό είναι το δέκατο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος, καθώς έχουν προηγηθεί: «Άντε και… σας πίστεψα» (2008), «Επίδομα Απιστίας» (2009), «Στη Δίνη των Ένοχων Χρησμών» (2011), «Τα μανταλωμένα παραθύρια» (2013), «Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι» (2014), «Άννα» (2015), «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη» (2017), «Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα σύννεφα» (2019), και από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το 2020 η νουβέλα «Άνεργος στη λήθη των φελλών».

Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου είναι επικεφαλής στο site https://www.aylogyrosnews.gr/, αρθρογραφεί ως σχολιαστής  στο https://www.ilialive.gr/, και διατηρεί την προσωπική του σελίδα https://pavlosandrias.gr/

Στα social media θα τον βρείτε:

facebook: https://www.facebook.com/pavlos.andrias

twitter: https://twitter.com/xarti3

instagram: https://www.instagram.com/paulosandrias

Από τις αρχές του 2010 είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ) και από τα μέσα του 2014  τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ).

Από  το 2016 είναι φίλος του Ομίλου για την UNESCO tlee και από τις αρχές του 2023 Μέλος της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Written by: DreamCity

Rate it

0%