Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Θεατρο

Το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» μέλος του Opera Europa

today20/04/2023 38

Background
share close

Μέλος του οργανισμού Opera Europa για το 2023 κλήθηκε να γίνει το  Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», βάζοντας το Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας στον χάρτη των πιο σημαντικών λυρικών θεάτρων της Ευρώπης.

Η Opera Europa με έδρα τις Βρυξέλλες είναι ο κορυφαίος οργανισμός επαγγελματιών για τις όπερες και τα φεστιβάλ όπερας στην Ευρώπη, ο οποίος συγκεντρώνει τα σημαντικότερα λυρικά ιδρύματα και αριθμεί πάνω από 220 μέλη σε 43 χώρες.

«Η επιλογή του Opera Europa είναι μία σημαντική ευρωπαϊκή επιβράβευση για τον Θέατρο Ολύμπια, η οποία έρχεται για πρώτη φορά και στηρίζεται στην στρατηγική μας για διεθνοποίηση των παραγωγών μας που επιλέγονται με κριτήρια το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι η συνεχής επιτυχία του θεάτρου και η εξέλιξη της φήμης του διεθνώς», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Olivier Descotes.

Νέο του κανάλι στο  YouTube

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» εγκαινιάζει το νέο του κανάλι στο  YouTube “Olympia City Music Theatre” και μοιράζεται με το κοινό στιγμές και ήχους από τις σημαντικότερες παραγωγές του.

Διεθνούς εμβέλειας παραστάσεις, όπερες, οπερέτες, και συναυλίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αθήνας ταξιδεύουν από την οδό Ακαδημίας σε όλο τον κόσμο με στόχο να ψυχαγωγήσουν, να επιμορφώσουν και να αφήσουν μία ψηφιακή “βιβλιοθήκη” ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Πρεμιέρα: «Αδελφή Βεατρική» του Δημήτρη Μητρόπουλου

Πρεμιέρα στο κανάλι κάνει η «Αδελφή Βεατρίκη» του Δημήτρη Μητρόπουλου, η όπερα που παρουσίασε ο δήμος Αθηναίων τον Οκτώβρη του 2022 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» σε διοργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ, σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, με ένα λαμπερό καστ τραγουδιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την μεγάλη δραματική σοπράνο από την Γαλλία, Catherine Hunold στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για ένα θρησκευτικό δράμα («θαύμα» σύμφωνα με τον συνθέτη) σε τρεις πράξεις, σε κείμενο του Βέλγου συμβολιστή ποιητή Maurice Maeterlinck. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα μοναστήρι κατά τον 14ο αιώνα και εστιάζει στο δίλημμα της Αδελφής Βεατρίκης ανάμεσα στον έρωτά της για τον πρίγκιπα Μπελλιντόρ και των δεσμεύσεων της μοναστικής ζωής.

Από το πόντιουμ διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Pierre Dumoussaud, ο οποίος λίγους μήνες μετά την παρουσία του στο Θέατρο Ολύμπια θριάμβευσε στο ντεμπούτο του στην Opéra National de Paris ως μουσικός διευθυντής του Άμλετ του Ambroise Thomas.

Μουσική διεύθυνση: Pierre Dumoussaud 

Επιμέλεια έντυπου μουσικού υλικού: Βύρων Φιδετζής (Πηγή χειρογράφου: Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Τμήμα Αρχείων, Αρχείο Δημήτρη Μητρόπουλου)

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης 

Βοηθός μαέστρου: Νίκος Λαάρης 

Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής 

Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας 

Αδελφή Βεατρίκη / Η Παρθένος Μαρία: Catherine Hunold 

Πρίγκιπας Μπελλιντόρ: Valentin Thill 

Η Ηγουμένη: Héloïse Mas 

Αδελφή Εγκλαντίν: Ειρήνη Καράγιαννη 

Αδελφή Κλεμάνς / Η μικρή Αλλέτ: Διαμάντη Κριτσωτάκη 

Αδελφή Φελισιτέ: Χρυσάνθη Σπιτάδη 

Ο Εφημέριος: Παύλος Πανταζόπουλος 

Αδελφή Μπαλμπίν: Ιωάννα Βρακατσέλη * 

Αδελφή Ρεζίν: Έφη Μηνακούλη * 

Ζητιάνα: Μαρία Μαυρομμάτη * 

Ζητιάνα: Σοφία Καρβουνά * 

Ζητιάνος / ανάπηρος: Μένανδρος Γαλανός * 

* μέλη της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων

Κατερίνα Καράμπελα

Written by: DreamCity

Rate it

0%