Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

Πρεμιέρα της ταινίας “KERR” σε σκηνοθεσία Tayfun PIRSELIMOGLU στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο

today03/05/2022 20

Background
share close

KERR

Συντελεστές

Σενάριο & Σκηνοθεσία Tayfun PIRSELIMOGLU
Ηθοποιοί: Erdem ŞENOCAK, Jale ARIKAN
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Σινάνος
Σκηνικά και Κοστούμια: Natali YERES
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Μοντάζ: Ali AGA
Παραγωγός: Vildan ERŞEN
Συμπαραγωγοί: Νίκος Μουστάκας, Νάνσυ Κοκολάκη, Guillaume DE SEILLE
Διανομή στην Ελλάδα: Bad Crowd
Διάρκεια: 101′
Σύνοψη
O Can επιστρέφει στην πόλη για την κηδεία του πατέρα του και το ένα παράξενο συμβάν διαδέχεται το άλλο. 
Γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας ενός φόνου, η αστυνομία τον “παγιδεύει” στην πόλη, οι γνωστοί του εκλιπόντος πατέρα του τον εμπλέκουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που κηρύσσεται στην πόλη.
Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή των Gataki Films (Τουρκία), Bad Crowd (Ελλάδα) και Arizona Productions (Γαλλία) με την υποστήριξη του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ, του CNC, του Creative Europe Media και του Eurimages.

Η Εθνική πρεμιέρα της ταινίας KERR,  στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αττάλειας «Χρυσό Πορτοκάλι», συνοδεύτηκε με τρία βραβεία από την κριτική επιτροπή και πιο συγκεκριμένα:

1. το Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Tayfun PIRSELIMOGLU «για τη δημιουργία μιας δυστοπικής ατμόσφαιρας που τροφοδοτεί μια βαθιά αίσθηση φόβου και ανησυχίας, για τη λεπτή αλληλεπίδραση της κινηματογραφίας και της καλλιτεχνικής σκηνοθεσίας και για την εντυπωσιακή και σχολαστική χρήση κινηματογραφικών εργαλείων»
2. το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής στον συνθέτη Νίκο Κυπουργό
3.  και το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Ένωσης Σκηνοθετών FİLM-YÖN στον Tayfun PIRSELIMOGLU.
Το φεστιβαλικό ταξίδι της ταινίας συνεχίστηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021 με τη διεθνή πρεμιέρα του KERR στο 37o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας. Ακολούθησε η προβολή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μπάρι και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολη

Written by: DreamCity

Rate it

0%