Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Συνεντεύξεις

Dreamdity Interview: Αλέξανδρος Κακαβάς

today10/02/2022 11

Background
share close

Από που αντλήσατε την έμπνευση για την διενέργεια του Πανελλήνιου διαγωνισμού συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής που διοργανώνει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος;

Η αρχική ιδέα ήταν του μέλους της ΕΣΕ, σεναριογράφου/σκηνοθέτη Θανάση Σκρουμπέλου και αφορούσε την Αθήνα. Τόλμησα να προτείνω ότι πιθανώς να αφορά όλη την Ελλάδα. Εξ ου και το προσπαθούμε.

Υπό την αιγίδα ποιων φορέων πραγματοποιείται ο διαγωνισμός;

Του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Επιτροπής της Unesco.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες ή και σε ερασιτέχνες ηθοποιούς και συγγραφείς;

Στους πάντες.

Τι πιστεύετε ότι θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες από τον διαγωνισμό;

Το κυριότερο, εμπειρία. Είναι μια μορφή σύνθετης δοκιμασίας. Σύλληψης και ανάπτυξης του δύσκολου εγχειρήματος συγγραφής μονολόγου. Συνεργασία με κάποιον ερμηνευτή και οι δυσκολίες που παρουσιάζει κάθε μορφή συνεργασίας. Η αντιμετώπιση του αυστηρότερου κριτή του έργου μας, επιτροπής ή/και κοινού.

Θέλετε να μας μιλήσετε για τις υπόλοιπες δράσεις της Ε.Σ.Ε αυτή τη περίοδο;

Στις 26 Φεβρουαρίου θα γίνει η παράσταση του 1ου βραβείου θεατρικού έργου της ΕΣΕ/Μ. Κακογιάννης του 2021 ΚΡΕΜΑ ΝΥΚΤΟΣ των Α. Βιλλιώτη και Μ. Νικολοπούλου, σε σκηνοθεσία του μέλους μας Κλ. Σβανά στο θέατρο Παραμυθίας της Αλ. Τσοπανάκη μέλους της ΕΣΕ

Εντός του Μαρτίου θα δοθεί η συναυλία ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ μια παρουσίαση των τραγουδιών 15 εκλιπόντων Ελλήνων στιχουργών από την κομπανία του Γιώργου Αλτή σε παραγωγή της Ε.Σ.Ε. με την αρωγή της Περιφέρειας Αττικής.

Προ του Πάσχα θα γίνει η παρουσίαση των βραβευθέντων έργων των διαγωνισμών συγγραφής, σεναρίου, θεατρικού έργου και στίχου του 2021 από τις εκδόσεις της Ε.Σ.Ε.

Και στις τρεις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελευθέρα.

Διανύετε την δεύτερη, 10ετή θητεία ως πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για τις εμπειρίες σας σε αυτή τη θέση;

Ικανοποίηση αλλά και θλίψη. Θλίψη κυρίως λόγω της επί σειράς ετών ανυπαρξίας κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του πολιτισμού, επιπόλαιη, με μικροπολιτικά κριτήρια, ανάθεση πολιτιστικών φορέων του δημοσίου σε άτομα που αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων αλλά και ουδέποτε τιμωρούνται και ως εκ τούτου συνεχιζόμενη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος χωρίς ιδιαίτερα πολιτιστικά οφέλη για τους φορολογούμενους πολίτες

Ποιο θεωρείτε πως είναι το σημαντικότερο προσωπικό σας επίτευγμα ως πρόεδρος της Ε.Σ.Ε μέχρι σήμερα;

Ό,τι η Ε.Σ.Ε. έχει καταστεί γνωστή, και πιστεύω αγαπητή ανά την επικράτεια (και σοβαρολογώ) επειδή έχει αποδείξει, με τις πολλές και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις της, ότι ενδιαφέρεται ειλικρινά για το ευρύ κοινό.  Επίσης έχει σχηματισθεί μια υπέροχη ομάδα μελών της Ε.Σ.Ε. που σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, και σε πείσμα των αντιξοοτήτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, επιμένουν να συνεισφέρουν απτόητοι, ως ρομαντικοί καλλιτέχνες, στην εκτέλεση των πολλών πολιτιστικών μας εκδηλώσεων. Ελπίζω δε επί πολλά χρόνια αφ’ ότου εγώ θα έχω απέλθει.

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν σεναριογράφοι;

Να παρακολουθήσουν πρώτα ένα σεμινάριο της Ένωσης Σεναριογράφων και μετά ας αποφασίσουν.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας!

Written by: DreamCity

Rate it

0%