Κινηματογραφος

Η Σινεβαλίτσα ξεκινάει το ταξίδι της

today09/12/2021

Background
share close

Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά, η Σινεβαλίτσα, ξεκινάει το ταξίδι της από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργικό παιχνίδι καλεί παιδιά και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία αλλά και τη μαγεία του Κινηματογράφου.

Μια φορά κι ένα καρέ…

Ανοίγουμε τη Σινεβαλίτσα και ταξιδεύουμε στην ιστορία του Κινηματογράφου. Από το μετείκασμα, την ικανότητα που διαθέτει το ανθρώπινο μάτι να θυμάται τις εικόνες που περνούν από μπροστά του μέχρι την ψευδαίσθηση της κίνησης των μηχανικών οπτικών παιχνιδιών του 18ου και του 19ου αιώνα. Μέσα από το θαυματοτρόπιο, το ζωοτρόπιο, το στερεοσκόπιο, το πραξινισκόπιο βλέπουμε τα πρώτα κινούμενα σχέδια εν δράσει!

Ελάτε να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στις «Φιλμομαχίες»

Ανοίγουμε ξανά τη Σινεβαλίτσα, αυτή τη φορά για να βγάλουμε από μέσα τις Φιλμομαχίες, ένα συναρπαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Οι κανόνες είναι απλοί: διαλέγουμε την αγαπημένη μας ταινία, καθόμαστε αναπαυτικά να την απολαύσουμε και στη συνέχεια ξεκινάμε μια περιπετειώδη αναμέτρηση. Χωριζόμαστε σε ομάδες και καλούμαστε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις κινηματογραφικής γλώσσας: για τους χαρακτήρες, το σενάριο, την τοποθεσία, την κάμερα, τους ήχους τα χρώματα!

Τα «σχέδια» εν κινήσει

Μετά τις Φιλμομαχίες, σειρά παίρνει η παραγωγή! Εξερευνούμε το σετ δημιουργίας animation Zu3d (animation kit software) με τα εξαιρετικά του εργαλεία και μπαίνουμε βαθιά μέσα στον περιπετειώδη κόσμο των κινούμενων σχεδίων. Γράφουμε το σενάριο, κατασκευάζουμε τους δικούς μας χαρακτήρες από πλαστελίνη ή πηλό, πειραματιζόμαστε με τις τεχνικές εφέ (green screen) και ήχου. Ενθουσιαζόμαστε με τις εξαίρετες κινούμενες δημιουργίες μας!

Κατερίνα Καράμπελα

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Θέατρο

Ο “Ερωτόκριτος” επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου

Ο "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων! Η παράσταση που, παρά την απρόσμενη διακοπή, παρακολούθησαν την τελευταία θεατρική περίοδο πάνω από 50.000 μικροί και μεγάλοι θεατές, έρχεται να συναντήσει όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους! Η σπουδαία αυτή ιστορία που μας χάρισε ο Β. Κορνάρος, θα μας ταξιδέψει για λίγο ακόμη στη λαϊκή μας παράδοση και σε εκείνες […]

today09/12/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%