Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

sex

Sex για πρώτη φορά.. Θα το θυμάσαι για πάντα..

today24/11/2021 1

Background
share close

Η πρώτη φορά μας συνοδεύει για όλη μας τη ζωή, κάποιους σαν ένα γλυκό όνειρο και κάποιους άλλους σαν ένας άσχημος εφιάλτης, σε μεγάλο ποσοστό δε είναι αυτή που καθορίζει την μετέπειτα σεξουαλική μας συμπεριφορά, γι’ αυτό και πρέπει να γίνει την κατάλληλη χρονική στιγμή και με τον κατάλληλο σύντροφο.

Τα κοινωνικά στερεότυπα έχουν πλέον αλλάξει με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας, που ολοκληρώνει μία γυναίκα να έχει κατέβει σε επικίνδυνο βαθμό. Πριν μία δεκαετία περίπου ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 17-19 ετών, ενώ σήμερα είναι 14-16, καθώς τελευταία παρουσιάζεται έντονα και το φαινόμενο γυναικών που ολοκληρώνουν σε ακόμα μικρότερη ηλικία .

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θέσω κάποια ηλικιακά όρια με βάση τον πουριτανισμό και την υποκριτική ηθικολογία που χαρακτηρίζει πολλούς, με τρομάζει όμως η ιδέα μιας γυναίκας που ολοκληρώνει σε τόσο μικρή ηλικία, γιατί πολύ απλά βρίσκεται στην εφηβεία και όλοι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο εύκολα αλλάζουν γνώμη οι έφηβοι, πόσο εύπλαστοι και κυκλοθυμικοί είναι λόγο των ορμονών τους αλλά και πόσο εύθραυστη είναι η ψυχολογία τους.

Μια γυναίκα στην εφηβική ηλικία δεν είναι σε θέση να ξέρει με σιγουριά αν νιώθει αληθινά έτοιμη για αυτή την τόσο μοναδική στιγμή στη ζωή της, ούτε διαθέτει την εμπειρία ζωής που θα της δώσει την δυνατότητα να έχει τα απαραίτητα κριτήρια για να επιλέξει τον σωστό σύντροφο για κάτι τέτοιο και μπορεί εύκολα να παρασυρθεί από λόγια.

Ο σωστός σύντροφος είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα. Εν έτη 2021 μιλώντας για τον κατάλληλο σύντροφο σίγουρα δεν έχουμε την αυταπάτη ότι κατάλληλος είναι μόνο ο άντρας που μπορεί να παρέχει στην γυναίκα την εγγύηση ότι θα μείνει δίπλα της μία ζωή, άλλωστε αν υπάρχει άνθρωπος που εγγυάται για κάτι τέτοιο είναι ή πολύ επιπόλαιος ή μεγάλος ψεύτης, αφού είναι κάτι το οποίο κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει.

Τα κριτήρια του κατάλληλου συντρόφου για την πρώτη φορά είναι διαχρονικά, επιζούν σε όλες τις εποχές, χρόνια τώρα, άσχετα αν το κοινωνικό γίγνεσθαι σε κάποιες χρονικές περιόδους έκανε τις γυναίκες να φοβούνται να μιλούν για αυτά και κάποιες άλλες σήμερα να ντρέπονται, έχοντας την ανασφάλεια πως αν το κάνουν θα τις χλευάσουν.

Η γυναίκα πάντα είχε και θα έχει ανάγκη ο πρώτος της ερωτικός σύντροφος να είναι ένας άντρας τρυφερός, ευαίσθητος και περιποιητικός, που θα ενδιαφερθεί πρώτα για την σωστή μύηση της στην σεξουαλική ζωή και έπειτα για την προσωπική του ικανοποίηση ώστε για αυτήν το sex να αποτυπωθεί στο μυαλό της σαν μία όμορφη, τρυφερή πράξη που παρέχει απόλαυση και ευχαρίστηση, οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά από μεριάς του πρώτου της ερωτικού συντρόφου, πέρα από το ότι θα πληγώσει τα συναισθήματα της, είναι πολύ πιθανόν να την σοκάρει και να τις προκαλέσει από φόβο έως και απέχθεια για την ερωτική πράξη.

Μεγάλο ποσοστό γυναικών εξαιτίας μιας λανθασμένης επιλογής στην πρώτη τους φορά, δεν γνώρισαν για αρκετά χρόνια μετά, κάποιες δε και ποτέ, την απόλυτη σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση, καθώς η πρώτη τους φορά τις καταδίωκε για πάντα. Όσο και αν αλλάξουν τα πρότυπα και το κοινωνικό γίγνεσθαι, η γυναίκα πάντα θα έχει ανάγκη για την πρώτη της φορά έναν γαλάζιο πρίγκιπα…

Αναστασία Παππά

Written by: DreamCity

Rate it

0%