Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

sex

Οι σχέσεις ευδοκιμούν το χειμώνα ενώ το sex το καλοκαίρι. Mύθος ή πραγματικότητα;

today22/11/2021 1

Background
share close

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο χειμώνας ενδείκνυται για σοβαρές σχέσεις ενώ το καλοκαίρι για sex. Παρότι η άποψη αυτή φαντάζει στα αυτιά αρκετών από εμάς σαν σχήμα οξύμωρο, οι υποστηρικτές της παραθέτουν τα επιχειρήματα τους, τα οποία υποστηρίζει και η έρευνα που πραγματοποίησε η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα τα ζευγάρια είναι πιο επιρρεπή στην απιστία και τον χωρισμό τον χειμώνα απ’ ότι το καλοκαίρι. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1800 άνθρωποι. Εκ των οποίων το 69% των ερωτηθέντων απάντησε πως το καλοκαίρι είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία απ’ ότι τις υπόλοιπες εποχές, καθώς και το 54 % ότι έχει απατήσει κατ’ εξακολούθηση την μόνιμή του σχέση κατά την θερινή περίοδο.

Το σύνηθες επιχείρημα που προέβαλαν, όταν ρωτήθηκαν ποιος ήταν ο λόγος που τους ώθησε σε αυτήν την συμπεριφορά, ήταν πως μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, γεμάτο δουλειά, άγχος και υποχρεώσεις η ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών σε συνδυασμό με το αλκοόλ και την ελαφριά ενδυματολογία αποτελούν ένα δυνατό αφροδισιακό, που λίγοι είναι σε θέση να του αντισταθούν.

Παρόμοιοι είναι και οι λόγοι που κάνουν το ίδιο ποσοστό να μην αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και προοπτικές μία σχέση που ξεκινάει το καλοκαίρι, είτε γιατί θεωρούν δεδομένο ότι και ο σύντροφος τους την αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, είτε γιατί δεν θέλουν να δεσμευτούν και να χάσουν και τις υπόλοιπες ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσω με μία έρευνα, η οποία βασίζεται σε ένα δείγμα 1800 ανθρώπων, όμως μία στατιστική έρευνα απαντάει με αριθμούς σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, χωρίς να ρίχνει φως στις βαθύτερες αιτίες και αλήθειες που κρύβονται πίσω από αυτούς.

Στην έρευνα το στατιστικό δείγμα καλέστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου «Ποια εποχή θεωρείτε ότι είστε πιο επιρρεπής στην απιστία;» δεν τέθηκαν όμως και ερωτήματα τα οποία δείχνουν την μορφή σχέσης που προτιμούν ή το κατά πόσο είναι υπέρ της απιστίας. Κατά την προσωπική μου άποψη μου πιο επιρρεπής στην απιστία τους θερινούς μήνες είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι είτε δεν είναι υπέρ μίας σταθερής σχέσης είτε δηλώνουν φύση πολυγαμικοί. Οι ίδιοι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν και με την πρέπουσα σοβαρότητα μία σχέση που ξεκινάει τους θερινούς μήνες.

Ένας άνθρωπος, φύση μονογαμικός, που επιθυμεί να έχει μία σταθερή σχέση στην ζωή του με έναν σύντροφο που τον καλύπτει, θα την συνάψει την στιγμή που θα του προκύψει ανεξαρτήτου εποχής, δεν είναι υπέρ της απιστίας καμία εποχή και κάνει υπέροχο sex μαζί του όλες τις εποχές.

Το κατά πόσο μία σχέση θα κρατήσει και το κατά πόσο το sex θα είναι ικανοποιητικό δεν είναι θέμα εποχής αλλά θέμα ιδιοσυγκρασίας και συναισθημάτων των συντρόφων..

                                                                                               Αναστασία Παππά

Written by: DreamCity

Rate it

0%