Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: Πρεμιέρα με σταρ και τις «Παράλληλες μητέρες» του Αλμοδόβαρ

today10/09/2021 1

share close

Η νέα ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ ανοίγει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου την αυλαία του γηραιότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ που θα υποδεχτεί πλήθος σταρ στο κόκκινο χαλί του, από την Πενέλοπε Κρουζ και τον Αντόνιο Μπαντέρας μέχρι τον Ματ Ντέιμον και τον Μπεν Άφλεκ.]

Είκοσι μία ταινίες διεκδικούν φέτος το Χρυσό Λέοντα της Βενετίας, το κορυφαίο βραβείο του διαγωνιστικού τμήματος της κινηματογραφικής διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ κλείνει αισίως 78 χρόνια ζωής και «βλέπει» το παρόν και το μέλλον με αισιοδοξία περιμένοντας πλήθος γνωστών ονομάτων, παρά τα όποια εμπόδια της πανδημίας.

28ερ4.jpg

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ με τις «Παράλληλες μητέρες» και πρωταγωνίστρια τη μούσα του, Πενέλοπε Κρουζ, αναμένεται να βρεθεί στο Φεστιβάλ και να μιλήσει για το προσφιλές του θέμα της μητρότητας, καθώς  η νέα του ταινία αφηγείται την ιστορία τριών μητέρων.

Την ίδια στιγμή η 78η κινηματογραφική Μόστρα σηματοδοτεί την επιστροφή των αμερικανικών στούντιο στη Βενετία, μετά από την περσινή απουσία λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών. Τα χολιγουντιανά αστέρια και οι σημαντικοί σκηνοθέτες δεν θα λείψουν από το νησάκι του Λίντο: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ πρόκειται να παρουσιάσει το «The Last Duel», με τους Ματ Ντέιμον, Ανταμ Ντράιβερ και Μπεν Αφλεκ, ο Ντενί Βιλνέβ το πολυαναμενόμενο μπλοκμπάστερ επιστημονικής φαντασίας «Dune», ο Πάμπλο Λαραϊν την βιογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα «Spencer» με την Κρίστεν Στιούαρτ, η Μάγκι Τζίλενχαλ το ελληνικού ενδιαφέροντος – καθώς η ταινία γυρίστηκε στις Σπέτσες – «The Lost Daughter» με την οσκαρική Ολίβια Κόλμαν και η Τζέιν Κάμπιον το The «Power of the Dog» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Σημειώνουμε, ακόμα, ότι πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα Νοτιοκορεάτης δημιουργός Μπονγκ Τζουν-χο («Τα παράσιτα») και η κρίση του αναμένεται με ενδιαφέρον.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Κατερίνα Καράμπελα

Written by: DreamCity

Rate it

0%