Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

Saturday movie: The Invitation (2015)

today10/07/2021 4

Background
share close

The Invitation (2015)

Χώρα: USA

Είδος Ταινίας: Τρόμου / Θρίλερ / Μυστηρίου

Σκηνοθέτης: Karyn Kusama

Ηθοποιοί: Logan Marshall-Green, Emayatzy Corinealdi, Michiel Huisman, Tammy Blanchard

Ο Γουίλ και η Έντεν ήταν κάποτε ένα αγαπημένο ζευγάρι με ένα πανέμορφο παιδί. Όταν μια μεγάλη τραγωδία τους στέρησε το παιδί τους, η Έντεν εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, αφήνοντας τον Γουίλ να θρηνεί μόνος του. Τρία χρόνια πριν, η Έντεν επανεμφανίστηκε ξαφνικά, αλλά τώρα με έναν νέο σύζυγο και τελείως αλλαγμένη. Μια σκοτεινή νύχτα στους λόφους του Χόλυγουντ, ο Γουίλ επιστρέφει στο παλιό τους σπίτι, για να βρεθεί με την Έντεν, τη νέα του κοπέλα Κίρα, και μια ομάδα φίλων με τους οποίους χάθηκε η επαφή μετά την τραγωδία. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Γουίλ εμφανίζει στοιχεία ότι κάτι έχει στοιχειώσει την παλιά του σύντροφο και ότι οι νέοι άνθρωποι στη ζωή της έχουν μια σκοτεινή ταυτότητα. Έχει όμως ο Γουίλ επαφή με την πραγματικότητα η όχι;

Το The Invitation είναι ένα δραματικό-ψυχολογικό θρίλερ φτιαγμένο με μαεστρία. Θα σε κρατήσει στην τσίτα ακόμη και όταν δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα το τρομακτικό. Το φιλμ της Kusama δεν στηρίζεται στα Jump Scares. Διάολε.

Η σκηνοθέτης δεν σου πουλάει φτηνό και επιφανειακό τρόμο. Αντίθετα χτίζει μια ατμόσφαιρα αμείωτης έντασης και αγωνίας μέσα από τους διαλόγους, τους χαρακτήρες, τα πλάνα της και το έντονο μυστήριο που περιβάλλει ορισμένους από τους καλεσμένους της.

Το The Invitation είναι ένα φιλμ που αψηφά επιδεικτικά τους μοντέρνους και γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς. Η Karyn Kusama δεν κωλώνει να θυσιάσει το κομμάτι της δράσης και του φονικού ώστε να πάρει τον χρόνο της και να χτίσει σωστά και γερά την υπόθεση, τους διαλόγους, τους χαρακτήρες και την ατμόσφαιρα της ταινίας της. Και όταν προς το φινάλε κάνουν την εμφάνιση τους οι λιγοστοί πυροβολισμοί και τα μαχαιρώματα έχουν άμεση και αληθινή επίδραση επάνω σου.

by Αντρέι Κοτσέργκιν

Κάθε Σάββατο, μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, σας προτείνω μία ταινία την οποία παρακολούθησα πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος ταινιοφάγος, ότι αποφεύγω δια ροπάλου κάθε είδους σειρά, καθώς και ότι δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση. Όσες και όσοι από εσάς, επιθυμείτε να προτείνετε κάποια ταινία η οποία σας άρεσε και θέλετε να την παρουσιάσω μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, δεν έχετε παρά να μου στείλετε ένα email στο srouggeris@gmail.com.

Σπύρος Ρουγγέρης

Written by: DreamCity

Rate it

0%