Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Εικαστικά

Τέχνη και Φως

today09/06/2021 3

Background
share close

Βλέποντας τα κτίρια φωτισμένα παίρνουν μια άλλη μορφή, είναι σαν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας. Η τέχνη μέσω του φωτός αρχίζει και γίνεται όλο και πιο περίπλοκη και απαιτεί ταλέντο αλλά και ειδικούς μηχανισμούς, για να βγάλει κανείς το αποτέλεσμα που θέλει να δείξει ο επαγγελματίας του είδους.

Ένας ειδικός του φωτισμού (καλλιτέχνης κατ’ εμένα) είναι ο Νικηφόρος Σπίνος από την Πάτρα, που οργανώνει Οπτικοακουστικά συστήματα www.nssound.gr για εκδηλώσεις, μου ανέλυσε ότι ο αρχιτεκτονικός φωτισμός αφορά τη σύλληψη και υλοποίηση μιας Άριστης εικόνας του χώρου.

Με δύο λόγια μου είπε θα λέγαμε πως η Τέχνη του συνδυασμού φυσικού και τεχνικού φωτός με στόχο ένα άκρως μοναδικό αποτέλεσμα στην ανάδειξη και αισθητική του Χώρου.

Ένα άρτιο γεγονός απαιτεί τον ιδανικό συνδυασμό χρωμάτων αλλά το συστατικό στοιχείο είναι ο φωτισμός!

Τόνισε μάλιστα ότι οι αισθήσεις απογειώνονται όταν το φως, η ένταση και οι αποχρώσεις του ανταποκρίνονται στο ακριβές ύφος του περιβάλλοντος.

Άλλη μια τέχνη αναδύεται από το φως δίνει άλλη διάσταση στο χώρο και μας μαγεύει.

Κατερίνα Καράμπελα

Written by: DreamCity

Rate it

0%