Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Ψυχολογία

“Γιατί ερωτεύομαι πολύ γρήγορα και πώς να το αλλάξω” από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ζωή Ζέρβα

today08/06/2021 77

Background
share close

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν είναι ερωτευμένοι, ερωτεύονται συχνά αυτή την αίσθηση και γιατί όχι ; είναι ένα όμορφο συναίσθημα.

Όμως είναι καλό να θυμόμαστε ότι, την ευτυχία μας τη δημιουργούμε εμείς και όταν είμαστε ερωτευμένοι απλώς την μοιραζόμαστε και με κάποιον πιο “ιδιαίτερο” για εμάς.

Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι ερωτεύονται τόσο γρήγορα ;

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κάποιος υπερβάλει μέσα του τις καλές στιγμές, εστιάζοντάς σε αυτές και ερμηνεύοντας τες ως σημάδι. Οι λόγοι που μπορεί κάποιος να βιάζει και να υπερβάλει συναισθηματικά είναι:

Να αισθάνεται μοναξιά ή πίεση από το περιβάλλον να βρει αυτό το “’ένα” άτομο .

Η ανάγκη του να ερωτευτεί και να νιώσει ότι κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί του, να δημιουργεί μια ιστορία που έχει ανάγκη να ζήσει και να ενώνει στοιχεία, βλέμματα και λέξεις, ώστε να ταιριάξουν σε αυτή την φαντασίωση.

Να είναι κάποιος σε μια φάση που δεν αισθάνεται καλά με τον εαυτό του και ουσιαστικά να ερωτευτεί τον τρόπο που τον κάνει ο άλλος να νιώθει για τον εαυτό του.

Η να γοητευτεί από την προσοχή, το ενδιαφέρον ή κάποιο καλό σχόλιο που είχε ανάγκη.

Να ερωτευτεί ουσιαστικά όχι τον άλλον αλλά τον τρόπο που τον κάνει να αισθάνεται.

Είναι σημαντικό να εκτιμάμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας να μην προσπαθούμε να κουκουλώσουμε μια ανάγκη με όποιο κόστος, ώστε να αφήσουμε χώρο στον εαυτό μας να ισορροπήσει και να δούμε ότι η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και όχι κάποιον άλλον.

Έτσι όταν έρθει κάποιος που θα υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, η σχέση θα βασιστεί σε αυτό και όχι σε κάποια ανάγκη ή φαντασίωση.

Το ότι κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να ερωτευτεί, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πιέσει τον εαυτό του και να συμβιβαστεί με έναν άνθρωπο και μια σχέση που δεν του “κάνει” και να πιέζεται.

Πως μπορεί κάποιος να σταματήσει να ερωτεύεται τόσο γρήγορα και να πληγώνεται από αυτό;

  • Αναρωτήσου αν επενδύεις συναισθηματικά πολύ γρήγορα
  • Αναρωτήσου αν όντως αυτό που αισθάνεσαι είναι έρωτας ή απλώς σου αρέσει ο τρόπος που σε κάνει να αισθάνεσαι για τον εαυτό σου
  • Αναρωτήσου αν αυτό σε καλύπτει
  • Αναρωτήσου τι θέλεις
  • Δες τι μπορεί να σε ενοχλεί και αν αυτά που σε ενοχλούν μακροπρόθεσμα είναι κάτι που μπορείς να διαχειριστείς
  • Μη μεγαλοποιείς μέσα σου κάθε στιγμή και την υπεραναλύεις, πέρνα όμορφα, απόλαυσε το τώρα και μην προσπαθείς να μεταφράσεις κάθε λέξη και βλέμμα βάσει της ανάγκης σου.
  • Μην αφήνεις την φαντασίωση να σε παρασύρει
  • Κάθε άνθρωπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, μην κλείνεις τα μάτια στα αρνητικά.
  • Όταν κάτι σε ενοχλεί συζήτησε το
  • Μην περιστρέφεις τη ζωή σου γύρω από το άτομο αυτό
  • Μην βιαστείς να το επισημοποιήσεις με φίλους και γνωστούς
  • Μην βάζεις σε αναμονή τις φιλικές σου σχέσεις περιμένοντας μήπως σου πει να βρεθείτε
  • Απόλαυσε την αρχή είναι μια υπέροχη διαδικασία και δεν κρατάει για πάντα
Μια φίλη κάποτε μου έδωσε μια όμορφη συμβουλή κάνε μια λίστα με αυτά που δεν μπορείς να ανεχτείς και μια με αυτά που σε ενοχλούν σε μια σχέση αλλά μπορείς να διαχειριστείς. Αν γνωρίσεις κάποιον που έχει έστω ένα από την πρώτη λίστα, σκέψου αν θες να μείνεις εκεί και να επενδύσεις τον χρόνο και τα συναισθήματα σου.

Ζωή Ζέρβα

   Σύμβουλος ψυχικής υγείας

  Θεραπεύτρια ζεύγους

  Life and Relationship Coach

  Εκπαιδευομένη Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Written by: DreamCity

Rate it

0%