Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Πολιτιστικά

Oλοκληρώθηκε η 1η διεθνής ανοιχτή πρόσκληση προς καλλιτέχνες

today21/05/2021 3

Background
share close

Εγείροντας το ενδιαφέρον τόσο του εγχώριου, όσο και του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, ολοκληρώθηκε η πρώτη διεθνής ανοιχτή πρόσκληση της Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Περισσότερα από 20.000 άτομα επισκέφθηκαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής προτάσεων, ενώ καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες και φορείς προερχόμενοι από περισσότερες από 40 χώρες από όλο τον κόσμο κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το 3% των προτάσεων είναι από την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Τα επιλεγμένα έργα θα πραγματοποιηθούν το 2022 και το 2023, συνδιαμορφώνοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο φέρει τον τίτλο “ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ” και κινείται πάνω σε τρεις κεντρικούς θεματικούς άξονες. Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν το 66% αφορά το θεματικό άξονα “Άνθρωπος/Κοινωνία”, το 24% το θεματικό άξονα “Περιβάλλον” και το 10% τον θεματικό άξονα “Εργασία”.

Πλούσιες ήταν και οι επιλογές στις κατηγορίες των έργων, καθώς οι προτάσεις κινήθηκαν σε διάφορες περιοχές τέχνης και δημιουργίας. Οι κατηγορίες “Προγράμματα συμμετοχής της κοινότητας”,  “Εικαστικές τέχνες”, “Διακαλλιτεχνικά/Διατομεακά έργα” και “Καλλιτεχνικά και Ερευνητικά προγράμματα για τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον” συγκέντρωσαν τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ ακολούθησαν οι κατηγορίες: “Θέατρο, “Τέχνη της εγκατάστασης”, “Performance”, “Μουσική”, “Εκπαιδευτικά Προγράμματα”, “Χορός” και “Κινηματογράφος”.

Θέτοντας στο επίκεντρο τους έναν από τους δομικούς στόχους του θεσμού της ΠΠΕ για ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, το 49% των προτάσεων περιλαμβάνει και συνεργασία με μία άλλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, θα αξιολογηθούν από τη Γενική Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ελευσίνας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, αφενός βάσει των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης, και αφετέρου σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των στρατηγικών στόχων, του καλλιτεχνικού οράματος και των θεματικών της διοργάνωσης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούνιο 2021.

Κατερίνα Καράμπελα

Written by: DreamCity

Rate it

Similar posts

Πολιτιστικά

Χριστούγεννα στην Αθήνα!

#XMasInAthens | Χριστούγεννα στην Αθήνα με πολλή μουσική! Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων απογειώνει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα! Δείτε μερικά από τα highlights του φετινού μουσικού προγράμματος: Πλατεία Συντάγματος 20.12 11.00 | Σύνολο Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας 14.00 | Lou is 18.00 | ENORASIS 21/12 11.00 | Φωτεινά μουσικά Χριστούγεννα 14.00 […]

today11/12/2022 21


0%