Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

H HOPEgenesis συνεργάζεται με το RISE CLUB στηρίζοντας μητέρες που θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας

today15/05/2021 2

Background
share close

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό RISE CLUB στηρίζοντας μητέρες στην Ελλάδα, ώστε να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας ενισχύοντας το έργο του RISE CLUB, για έναν κόσμο όπου καμία μητέρα δεν θα χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ εργασίας και οικογένειας.

Η HOPEgenesis θα συνδράμει στο παραπάνω έργο προσφέροντας τους εργασιακούς χώρους της για την κάλυψη των αναγκών του RISE CLUB, με σκοπό την πραγματοποίηση δράσεων επιμόρφωσης, συμβουλευτικής (όπως σχεδιασμού και ανάπτυξης εργασιακού προφίλ, δημιουργία Βιογραφικού, Cover Letter και LinkedIn profile) και ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα επιπλέον δράσεις για τη συνεργασία.

Το Rise Club εργάζεται για να καταπολεμήσει το στίγμα της ανεργίας στις μητέρες δημιουργώντας ένα Ολιστικό Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Επιστροφής στην Εργασία. Στοχεύει να διασφαλίσει ισότιμες δυνατότητες & ευκαιρίες στις άνεργες μητέρες με στόχο την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η HOPEgenesis αναγνώρισε εξαρχής τη σημαντικότητα του οράματός του RISE CLUB και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίησή του για την πραγματική αλλαγή της ζωής των μητέρων που υποστηρίζουμε.

Η κυρία Ιφιγένεια Καρανάσιου, Ιδρύτρια του RISE Club, δήλωσε: Στο RISE CLUB είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η HOPEgenesis αγκαλιάζει τις δράσεις μας. Από κοινού πιστεύουμε ότι το να βοηθάς πραγματικά μητέρες απαιτεί τη συμπαράσταση της κοινωνίας ως συνόλου, βοηθώντας να βελτιωθεί η ζωή κάθε μητέρας και κατά συνέπεια των παιδιών της αφού οι μητέρες είναι αυτές που αναθρέφουν τις μελλοντικές γενιές του κόσμου.

Η κυρία Βελίσσα Μουχλή, από την πλευρά της ΗOPEgenesis, δήλωσε: “Η μητέρα του σήμερα πρέπει να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να ισορροπήσει καθημερινά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουμε ουσιαστικά στην υλοποίηση των δράσεων του RISE CLUB και να υποστηρίξουμε όλες εκείνες τις μητέρες προκειμένου να λάβουν καθοδήγηση από τους ειδικούς με σκοπό να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια μητέρα που υλοποιεί τους στόχους της μεταφέρει την καλή της διάθεση τόσο στα παιδία της όσο και σε ολόκληρη την οικογένεια της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ RISE CLUB

Το Rise Club είναι ένας Mη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που παρέχει τη δυνατότητα στις άνεργες μητέρες να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας αλλά και να αναβαθμίσουν και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους διερευνώντας ευέλικτες θέσεις απασχόλησης με στόχο την επανένταξη κάθε μητέρας στο εργατικό δυναμικό.

 Δραστηριοποιείται σε τρεις πυλώνες:

  • δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου για μητέρες

  • παροχή ψυχολογικής υποστήριξης

  • παροχή εργαλείων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επιμόρφωση τους και εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων στον εργασιακό χώρο.

Περισσότερα  https://rise-club.org

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ HOPEgenesis:

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες – όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό  μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 400 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:

α. Με την δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής  κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών,  που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

β. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.

γ. Με την συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό  την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.

δ. Με την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.

ε. Μέσω πρωτοπόρων εφαρμογών τηλεϊατρικής απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων του προγράμματος.

στ. Με τον σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.

Περισσότερες πληροφορίες www.hopegenesis.org

Επιμέλεια θέματος

Αριστέα Κοντόζογλου

Written by: DreamCity

Rate it

0%