Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

Σχέσεις, Υπο-σχέσεις και Διλήμματα: Τα Άδεια Κρεβάτια

today06/04/2021 6

share close

Το πάθος, ο έρωτας, οι σχέσεις και το sex, μονοπωλούν το ενδιαφέρον τούτης εδώ της στήλης! Εδώ θα μοιραζόμαστε συναισθήματα, εμπειρίες, απορίες, μύθους και αλήθειες γύρω από τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα με γνώμονα πάντα τον ερασιτεχνικό σχολιασμό και την ανάλαφρη διάθεση με τις απαραίτητες πιπεράτες δόσεις χιούμορ!

Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις ενεργά σε όλο αυτό, στέλνοντάς μας στο email του σταθμού, info@dreamcity.gr, το ζήτημα που θα επιθυμούσες να γίνει το επόμενο θέμα αυτής της στήλης!

ΤΑ “ΑΔΕΙΑ” ΚΡΕΒΑΤΙΑ

Γέμισε ο κόσμος «άδεια» κρεβάτια! Στιγμιαίες απολαύσεις, έντονοι καρδιακοί παλμοί, διακοπτόμενες ανάσες  και ένα «χάρηκα πολύ για την γνωριμία»  και καληνύχτα σας! Και θα μου πεις και το κακό πού είναι? Σαφώς και πουθενά όταν –και μόνο όταν-τα θέλω μας είναι ξεκάθαρα! Και θα σκεφτείς «άδεια» κρεβάτια δηλαδή one night stands? Όχι μόνο! Για να μην μπερδεύω όμως περισσότερο-τα ήδη μπερδεμένα-πράγματα ας ξεκαθαρίσουμε το τι γίνεται με το 1.80Χ2.20 (διαστάσεις στρώματος είναι! Μα τι σκέφτηκες?!)

Κάποιοι τα αποφεύγουν, άλλοι τα επιδιώκουν, σε άλλους έτυχε έστω και μία φορά και άλλοι θεωρούν πως αυτά αφορούν μόνο τους singles! Και να χαρώ εγώ μπλέξιμο… Τα πράγματα θα ήταν πιο απλά, εάν όλοι μας ξέραμε τι θέλαμε, από ποιον το ζητάμε, πού το αναζητάμε και αν εντέλει το δηλώνουμε και ποτέ!

Ως «κενά» κρεβάτια λοιπόν, εύλογα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα one night stands! Είναι όμως μόνο αυτά? ΌΧΙ (επαναστατικό και επίκαιρο)! Είναι και αυτά.. Στις λεγόμενες σχέσεις μιας βραδιάς κυριαρχεί το pure sex, αυτό το αυθάδικο, χωρίς πολλά-πολλά και βασικά χωρίς περιτύλιγμα. Είναι ο ακατάσχετος πόθος της στιγμής να ενωθείς σαρκικά με το πρόσωπο που σε ελκύει χωρίς περίπλοκες σκέψεις. Εδώ το συναίσθημα δεν υπάρχει και δεν χωράει. Αναδύονται κυρίαρχα τα πιο ερωτικά ένστικτα του καθενός και τα σεντόνια γίνονται άνω κάτω!

Το «κενό» όμως εδώ, ως όρος, απαιτείται κατά κάποιον τρόπο. Γιατί? Γιατί το μόνο που σου προσφέρει το rodeo της βραδιάς είναι μια ηδονή με αρχή και τέλος. Οι συνειδητοποιημένοι της υπόθεσης το απολαμβάνουν στο έπακρο, καθώς ξέρουν τι θέλουν και τι έχουν μόνο να λαμβάνουν. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις των ανθρώπων του στιλ «Πώς την πάτησα έτσι?! Τι τώρα δεν θα κοιμηθούμε αγκαλιά?! Πότε θα τον/την ξαναδώ?». Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ζορίζει η κατάσταση και με το πέρας του sex play, ουπς να ένα ΚΕΝΟ με το συμπάθιο!

Είπες ότι θα το δοκιμάσεις ναι, να ζήσεις την εμπειρία αλλά αγάπη γλυκιά αν δεν οριοθετήσεις εξαρχής τι θέλεις με το μέσα σου και αν δεν το δηλώσεις και στον εκάστοτε παρτενέρ, το συναισθηματικό μπέρδεμα που έρχεται το λες και τσουνάμι. Εκεί εντοπίζεται το πρώτο κενό και αυτό γιατί νιώθεις πως μοιράστηκες την πιο προσωπική, ενδεχομένως, πτυχή του εαυτού σου και δεν μπορείς να αρκεστείς μόνο σε αυτό. Νιώθεις πως για χάρη μιας στιγμής άδειασες και πως παρόμοιες με αυτή θα συνεχίσουν να σε αδειάζουν. Η ανάγκη για sex, η μοναξιά των ανθρώπων και η εκάστοτε συναισθηματική ανασφάλεια οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Μόνο που το παιχνίδι παίζεται στις λεπτομέρειες! Νομίζεις-εσφαλμένα- πως το repeat μιας παρόμοιας εμπειρίας θα καλύψει το όποιο συναισθηματικό κενό νιώθεις. Μεγάλη παγίδα και συνάμα αυταπάτη το συγκεκριμένο! Τέτοιου είδους περιπτύξεις συνήθως στο τέλος-εκεί στο τσιγάρο ή στο ντους- υπερθεματίζουν, ενδεχομένως, το κενό σου, τη μοναξιά σου και τα ανεκπλήρωτα θέλω σου. Sorry #not sorry!

Ζήτημα γένους αρσενικού ή θηλυκού?

Το θέμα που πραγματευόμαστε δεν γνωρίζει φύλο, καθώς τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες κάποιες φορές προτιμούν αυτού του είδους την ερωτική ζωή. Βέβαια για να τα λέμε όλα με το όνομά τους οι γυναίκες, ως πιο εγκεφαλικά όντα, ενδεχομένως να έρχονται δεύτερες σε αυτό το σπορ. Ε λίγο περιτύλιγμα, λίγο ρομαντισμό, λίγο κρασί, λίγο να συντονιστεί η ανάσα μας στην αγκαλιά του είναι μερικά στοιχεία που μας κάνουν πιο ευάλωτες συναισθηματικά. Αλλά να το ξεκαθαρίσουμε ..κάποιες φορές, κάποιες γυναίκες! Γιατί πλέον η σύγχρονη γυναίκα έχει αναλάβει δράση, φλερτάρει ευθαρσώς και διεκδικεί αυτά που θέλει χωρίς ενδοιασμό τοποθετώντας πολλές φορές τον εαυτό της στον ρόλο του «κυνηγού»!

Τα «κενά» κρεβάτια αφορούν ένα είδος lifestyle? Είναι μία ακόμα τάση της εποχής ή το «παντρευτήκαμε» και αφού μπήκαμε στον χορό θα χορέψουμε?

Τα υπέρ της όλης κατάστασης είναι το λεγόμενο «no harm no foul» (ναι έτσι το λέγαμε και στο χωριό μας «το ούτε γάτα ούτε ζημιά» (γέλια))! Απολαμβάνεις την εμπειρία και τους χυμούς της, δονείσαι στον ρυθμό του καθάριου sex, δεν έχεις να λογοδοτήσεις σε κανέναν για μετά, ντύνεσαι, φεύγεις και «ωραία περάσαμε και απόψε»! Και εδώ έρχεται το half night stand! Ε ναι μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε για κενά κρεβάτια και εσύ θα μείνεις?? Όχι…μετά περιπλέκεται η κατάσταση! Η πιο safe διαδρομή σε αυτό είναι μια καληνύχτα και κοιμάσαι σπιτάκι σου solo. Και για σένα και για το εφήμερο έτερο ήμισυ! Ούτε άβολα το πρωί, ούτε «ωχ τι έγινε ρε συ χθες, πώς μπλέξαμε έτσι», ούτε από ντροπή «θέλεις καφέ?»! Άσε που όταν φύγει η επήρεια της παραζάλης  του ποτού με τη μεθυστική μυρωδιά του σεξ, ξενερώνεις..

Άρα πού καταλήγουμε? Ότι τα κενά κρεβάτια απαιτούν και κενούς ανθρώπους?! Όχι απαραίτητα! Είναι μία τάση των τελευταίων ετών -ή τουλάχιστον τότε ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις- και έτσι κινείται έκτοτε η «αγορά» του flerting δυστυχώς ή ευτυχώς.

Βέβαια δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που από ένα πρώτο-φαινομενικά κενό-κρεβάτι εκδηλώθηκαν έρωτες χρόνων ακόμα και σχέσεις ζωής. Ναι υπάρχει αυτή η πιθανότητα αλλά πιο σπάνια να δώσει «happy end», οπότε δεν ξεκινάμε με αυτό το σκεπτικό! Αν δεν γνωρίσεις, βέβαια, δεν δοκιμάσεις και αν τελικά δεν μπεις στο «γρανάζι» του έρωτα με όλα τα κομφόρ του, δεν γίνεται να έρθεις ως διά μαγείας face to face με τον έρωτα της ζωής σου έτσι ξαφνικά! Πρέπει πρώτα να σουλατσάρεις στα στενά του, με τα υπέρ και τα κατά του να σε «εκ-παιδεύουν» διαρκώς!

Τα αγαπημένα «Empty Rooms» του Gary Moore μεταμορφώνονται εδώ σε «Empty Beds» ακόμα και στις περιπτώσεις των ρολαρισμένων -κατά τα άλλα- σχέσεων. Χαμόγελα και αγκαλιές, σε πολυκαιρισμένα ζευγάρια και μη, για τα μάτια του κόσμου και μόλις κλείσει η πόρτα του σπιτιού αναβιώνει το «Frozen»! Εκεί στη σιωπή, μόνο με τα τυπικά και καλά μαθημένα, τα συναισθηματικά κενά σε εντυπωσιάζουν. Εκεί ίσως η εκκωφαντική αυτή σιγή να κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο και αναπόφευκτα να έχει τις πιο επίπονες συνέπειες. Το κοινό σημείο με τις προϋπάρχουσες περιπτώσεις είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης και η αναγνώριση των θέλω. Όσο πιο γρήγορα συμβούν αυτά τα δυο τόσο πιο άμεσα θα επιλυθεί το πρόβλημα. Η όποια τέτοια σχέση διαιωνίζεται, δεν διορθώνεται μονάχη της και πιθανότητα καταλήγει ή σε τρίτα πρόσωπα ή σε απευθείας χωρισμούς.

Εντέλει το τι αντέχει, τι ανέχεται και τι προτιμά ο κάθε άνθρωπος είναι κάτι υποκειμενικό, με τις επιλογές του να χορεύουν στην ακολουθία του! Να αγαπάς τον εαυτό σου με τα όσα αναζητάς και θέλεις ΤΩΡΑ, χωρίς να σε λογοκρίνεις για ό,τι προτιμάς. Ναι μπουχτίσαμε στα «άδεια» κρεβάτια και τα εκάστοτε κενά βράδια μας αλλά πνιγήκαμε και στα φίλτρα και στην υπερ-ανάλυση με αποτέλεσμα τον αφανισμό της ουσίας του «θέλω» μας, εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή που σαν αγρίμι βρυχάται…!

Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Ονειροπόλα, αθεράπευτα ρομαντική με στοιχεία ρεαλισμού και κυνικότητας όπου απαιτείται, ανήσυχο πνεύμα, βαριέμαι εύκολα ό,τι flat και άοσμο. Κάπως έτσι θα μπορούσα να με περιγράψω. Κάθε αρχή της εβδομάδας θα βρίσκεται και ένα άρθρο μου εδώ, που θα πραγματεύεται την καθημερινότητα των σχέσεων, των αντίκτυπο των συναισθημάτων και το sex!

Για τα υπόλοιπα, με συνοδεία πάντα τις κατάλληλες μουσικές, τα λέμε On Air κάθε Τρίτη στις 22.00 μέσω της εκπομπής “Lipstick”, φυσικά στον DreamCity!

Written by: DreamCity

Rate it

0%