Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Άρθρα

Σχέσεις, υπο-σχέσεις & διλήμματα: Love vs Corona

today30/03/2021 3

Background
share close

Το πάθος, ο έρωτας, οι σχέσεις και το sex, μονοπωλούν το ενδιαφέρον τούτης εδώ της στήλης! Εδώ θα μοιραζόμαστε συναισθήματα, εμπειρίες, απορίες, μύθους και αλήθειες γύρω από τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα με γνώμονα πάντα τον ερασιτεχνικό σχολιασμό και την ανάλαφρη διάθεση με τις απαραίτητες πιπεράτες δόσεις χιούμορ!

Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις ενεργά σε όλο αυτό, στέλνοντάς μας στο email του σταθμού, info@dreamcity.gr, το ζήτημα που θα επιθυμούσες να γίνει το επόμενο θέμα αυτής της στήλης!

«Ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού» που γράφεται στις μέρες μας, «φλερτάρει» με το, πιο επίκαιρο από ποτέ, masterpiece «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας»! Έχουν δαπανηθεί αρκετές εργατοώρες, chat-ώρες, μελέτες, συζητήσεις υπό το πρίσμα των ειδικών και μη σε αυτό το νέο challenge της εποχής μας. Καλείται να αποδείξει ο ίδιος ο έρωτας τα «δόντια» του, τις προθέσεις του, το πραγματικό του πρόσωπο, τις αντοχές του και εντέλει την ίδια του την επιβίωση.

Σε μία εποχή που ο κορονοϊός έχει κάνει moto των ημερών μας το “please do not touch”, που κάθε σωματική ένδειξη αγάπης, έρωτα και πάθους έχει περιοριστεί, μην πούμε εκμηδενιστεί, οι κατηγορίες των ανθρωπο-σχέσεων, μας ιντριγκάρουν με την ποικιλομορφία των συμπεριφορών τους!

Είναι γεγονός πως όλοι οι άνθρωποι λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο βάσει χαρακτήρα, εμπειριών, ιδιοσυγκρασίας και πολλών άλλων παραγόντων… αλλά βάσει πανδημίας τα δεδομένα ανατρέπονται, καθώς κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος ή εξοικειωμένος με κάτι αντίστοιχο.

Και για του λόγου το αληθές, let the game begin…

 SinglesCorona=0-1

 

Και εκεί που απολαμβάνεις την ελευθερία σου κάνοντας ελεύθερες επιλογές ερωτικών συντρόφων, εκεί που λόγω συγκυριών ήσουν single, εκεί που έκλεισες κάθε τι παλιό στο πολυδιαβασμένο «βιβλίο» της ερωτικής σου ζωής και είπες «τώρα θα φλερτάρω ασύστολα, θα το απολαύσω και ό,τι βγει»… εκεί έρχεται ο κορονοϊός και τα παγώνει όλα! Ο φόβος για το άγνωστο και οι συνεχείς συστάσεις των ειδικών «μη εκείνο, μη το άλλο» σε έκλεισαν στο καβούκι σου. Και εγώ πού θα φλερτάρω τώρα?! Καφέ, μπαρ, εστιατόρια κλειστά, τους φίλους τους βλέπεις ναι μεν αλλά πιο αραιά και με αποστάσεις… πφφφ δύσκολη η εξίσωση!

Η μοιραία στροφή προς τα κατά τα άλλα αποστασιοπημένα social είναι αναπόφευκτη και το flirting, sexting και κάθε λογής –ing  παίρνουν φωτιά με ξεχασμένους πρώην και με αμφιλεγόμενους νυν! Μία φωτιά πρόσκαιρη και άκρως εικονική στο μεγαλύτερο ποσοστό. Ό,τι έρχεται από εκεί δύσκολα θα σε κρατήσει και δύσκολα θα μείνει, αν εντέλει είναι αυτό που δείχνει. Δεν εμπιστευόσουν τις γνωριμίες μέσω fb, insta κλπ., έχεις δει σίγουρα και δυο τρεις σειρές με stalkers ή serial killers, βάλε και στον λογαριασμό έναν covid και δέσαμε! Και ο φαύλος κύκλος ξεκινά… και ο καιρός περνά και έννοιες όπως sex partner, love partner πάνε αλά μπρατσέτα με την επαναφορά στην κανονικότητα το 202.. something!

Η παρούσα απομόνωση σε έχει κάνει πιο κοινωνικό από ποτέ με τον φούρναρη, τον μπακάλη, την γειτόνισσα και τον περιπτερά μεταμορφώνοντας τις καθημερινές αυτές κουβέντες σε πεδίο ενδεχόμενου φλερτ, έτσι για να μην ξεχάσεις και πώς γίνεται. Αν βρίσκεσαι στην κατηγορία των τυχερών, ξεκινάς τα σουλάτσα με τους potential lovers και τρελαίνεις με τα «6αρια» σου το 13033! Αν πας και ένα βήμα παρακάτω, αυτό της επαφής (αγκαλιές, φιλιά και τα συναφή) τότε ξεκάθαρα είσαι στην κατηγορία των θαρραλέων. Και αφού φτάσαμε ως εδώ πάμε για τους ατρόμητους! Αχ την λιμπίζομαι αυτή την κατηγορία μεταξύ μας! Λίγο η άγνοια κινδύνου και λίγο η έλλειψη φόβου σε συνάρτηση με το all time classic –έλα μωρέ δεν βαριέσαι, δεν παθαίνουμε τίποτα! Σε εμένα θα τύχει?! – σε κάνουν να απολαμβάνεις ενεργά την ερωτική σου ζωή, να ζεις το φυσιολογικό μέσα στο θέατρο του τριγύρω παραλόγου και σε push-άρουν τα άκρως φυσιολογικά ερωτικά ένστικτά σου. Με την viral και ρητορική φράση «Κόβεται το sex?!» της Θεοπούλας κλείνουμε τα των singles!

Έρωτας μετ’ εμποδίων

Σε αυτή την κατηγορία διεκδικούν τη θέση τους οι φρεσκο-ερωτευμένοι, οι «έχουμε 2-3 χρόνια σχέση», και οι «ένα βήμα πριν τον χωρισμό» και πάμε βουρ για κλειδαρότρυπα!

Το σφίξιμο στο στομάχι, οι περιβόητες πεταλούδες, η ανυπομονησία να δεις το έτερο ήμισυ, η αίσθηση αυτή που φουντώνει τα μέσα σου κάνοντας σε να νιώθεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Ναι! αυτός είναι ο έρωτας-κινητήριος δύναμη του σύμπαντος! Ιδανικά τα συναισθήματα σε κατακλύζουν και με ανταπόκριση στα φουλ αλλά το καταραμένο timing κάνει και εδώ την εμφάνισή του και αυτοαποκαλείται covid! Δεν φτάνει δηλαδή που είχαν βαθμό δυσκολίας 8 τα των σχέσεων προ κορονοϊού, ήρθε η πανδημία και σε λίγο θα περνάμε πίστες επιβίωσης. Ερωτεύτηκα μετά από τόσο καιρό και ήρθε η συντέλεια του κόσμου? Τι φάση (γιατί είμαστε και νεολαίοι)?

Ψυχραιμία παιδιά, τα νέα είναι ενθαρρυντικά για εσάς που βρήκατε το ενδεχόμενο άλλο σας μισό, κρατήστε το και προχωρήστε, εσείς όμως που το βρήκατε και μένετε υπό διαφορετική σκέπη με οικογένειες ή συγκατοίκους σκούρα τα πράγματα. Οι τυχεροί της υπόθεσης μένουν στην ίδια πόλη, ιδανικά στον ίδιο Δήμο, μην πω στο ίδιο τετράγωνο. Ναι γιατί δεν έφταναν τα 152 κουτάκια που κλικάρατε για την καταλληλότητα του/της συντρόφου, έχουμε και τα εξτραδάκια της μετακίνησης. Και σε αυτή την κατηγορία τα «6» και «4» είναι περιζήτητα και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ζήστε το γιατί αυτά δεν κατευνάζονται ούτε έρχονται με συχνότητα metro.

Αυτοί που έχουν ρολαρισμένη σχέση είναι και ενδεχομένως οι προνομιούχοι της υπόθεσης ή και όχι? Μένουν πιθανότατα μαζί ή τουλάχιστον τα περισσότερα βράδια, έχουν βρει ισορροπίες, γνωρίζουν τα αγαπημένα αλλά και τα τρωτά σημεία του συντρόφου και όλα μέλι γάλα. Ο χρόνος που τους δίνεται είναι εποικοδομητικός για τη σχέση τους, λασκάρουν από δουλειές και άγχος, λιώνουν στο σεξ και απολαμβάνουν πολλά πράγματα μαζί. Και αφού τα έχουν δοκιμάσει όλα, φλερτάρουν με την ιδέα του επόμενου βήματος. Εδώ είναι το σημείο που παρατηρούμε στις βόλτες μας τις περισσότερες εγκυμονούσες ever! Ιδανικό διάστημα καθώς πολλοί εύλογα υποστηρίζουν «θα κλειστούμε που θα κλειστούμε, δεν το κάνουμε τώρα?». Σε αυτή την περίπτωση προχωράει με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα γάμος ή αναβάλλεται ή ακόμα και παραβλέπεται.

Last but not least είναι οι ταλαίπωροι σε αδιέξοδες σχέσεις! Έχεις επενδύσει σε μία σχέση θεωρώντας πως έχεις βρει το άλλο σου μισό ή τέλος πάντων κάτι σε τραβούσε εκεί. Όχι πια όμως…και εκεί που είσαι έτοιμος/έτοιμη να το παλέψεις λίγο ακόμα προβάλλοντας περίσσιες δικαιολογίες και βρίσκοντας εικονικές λύσεις…έρχεται η corona! Σας μαντρώνει μέσα με ατελείωτες κοινές κενές ώρες και με μία ήδη προβληματική σχέση να φτάνει στο ναδίρ της σε χρόνο dt. Και το σταυροδρόμι μπροστά μας: να μείνω να σώσω τα άσωστα ή να μαζέψω θάρρος, δύναμη ψυχής, τα ρούχα μου, δυο λάμπες (να έχω κάτι πρόχειρο να σπάσω βρε αδερφέ) και να την κάνω με ελαφρά?

Αν ένα ζευγάρι αντέξει στην καραντίνα, μπορεί να αντέξει τα πάντα. Μύθος ή αλήθεια? Who knows? Η ιστορία θα δείξει…

 

Ghosting… και οι σχέσεις γίνονται αόρατες!

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από κανένα προσκήνιο! Υπάρχουν πάντα και παντού, ασχέτως αν περιστασιακά εξαφανίζονται, είναι εκκολαπτόμενο είδος λένε (πάντα υπήρχε θα πω εγώ) και εντάξει ας το παραδεχτούμε δυνατά-από μέσα μας- όλοι κάπου κάπως κάποτε μπορεί και να γίναμε! Τι? Ghosters!

Ο όρος αντιπροσωπεύει όσους λένε πολλά, επιδίδονται σε ακόμα περισσότερα και μετά ως διά μαγείας εξαφανίζονται. Άλλοι το δοκίμασαν μία φορά στα τόσα χρόνια και άλλοι έκαναν τη δοκιμή συνήθεια κινούμενοι μόνιμα σε αυτό το tempo ως άλλοι “Caspers”! Είναι βλέπεις γοητευτικό να κυνηγάς κάτι που δεν πιάνεται. Έτσι και αυτός ο τύπος ανδρών αλλά και γυναικών, με τους πρώτους να διεκδικούν τα σκήπτρα, σε γοητεύει, σε σαγηνεύει, σε καθηλώνει με το μυστήριο που συνήθως  πλανάται γύρω του, με τις πετυχημένες ατάκες και τις κινήσεις που μιμούνται τη σκέψη του μυαλού σου. Είναι παίχτες ας το παραδεχτούμε, οκ. Όπως επίσης ότι έστω και για μία φορά μπλεχτήκαμε στον ιστό τους. Το παιχνίδι είναι στο dna τους και ο covid να καραδοκεί έξω από αυτό. Ups! Και τώρα τι γίνεται?

Οι εφήμεροι εραστές των social τώρα δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ ρίχνοντας αναγκαστικά τα ηλικιακά standards των θηραμάτων τους, γιατί όσο κατεβαίνει ο αριθμός, το ά-φοβο μεγαλώνει.

Οι master λοιπών των one-night stands και των καθόλου διακριτικών στη συνέχεια «ghostings» καλούνται τώρα να δαπανήσουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια στην επικοινωνία και στα δήθεν romantic ραντεβού στο πάρκο, υποτίθεται για να σε γνωρίσει καλύτερα. Το αντίθετο φύλο δεν εμπιστεύεται πλέον εύκολα, λόγω covid, να μοιραστεί το ίδιο σεντόνι με τον οποιονδήποτε.

Οι παντρεμένοι (old, fresh και αυτοί που ψάχνουν για refresh)

Ας ξεκινήσουμε με το κλισέ «και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» και κατ’ επέκταση δεν εξαιρούνται της περιγραφής. Ο συγκεκριμένος κλάδος βάλλεται αλύπητα και θα σας εξηγήσω το γιατί.

Σενάριο 1ο: Νιόπαντροι ή μη, διανύουν ευτυχισμένα και normal τον έγγαμο βίο τους αλλά η πίεση της δουλειάς και των υποχρεώσεων δεν τους αφήνουν να πάρουν ανάσα. Αυτή η ανάσα έρχεται με την καραντίνα έχοντας έτσι περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και απόλαυσης στιγμών με τον/την σύζυγο και τα παιδιά μη κουβαλώντας το ίδιο άγχος.

Σενάριο 2ο: Ισχύει ότι και στο πρώτο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση από ένα σημείο και μετά νιώθεις εγκλωβισμένος. Ναι η αγάπη αλλά πόση αγάπη? Μιαν ανάσα βρε παιδιά! Να πάω λίγο στο γραφείο, να φύγει λίγο το μυαλό μου από τα του σπιτιού, να δω έναν αγώνα με τους φίλους χωρίς γκρίνιες και κλάματα, να πάω για shopping με την κολλητή, να πάω ένα γυμναστήριο… Όνειρα θερινής νυκτός και κάπου εκεί στα ανεκπλήρωτα θέλω και στον αποκλεισμό των μικρών εξόδων διαφυγής για τον εαυτό σου νιώθεις ταύρος σε υαλοπωλείο! Έτσι οι μικρές, ας ελπίσουμε, διαφωνίες χτυπούν την πόρτα και τρυπώνουν παντού. Ω ναι και κάτω από το πάπλωμα! Ψυχραιμία, μπόρα είναι θα περάσει (βάστα και ένα αδιάβροχο μήπως και δεν).

Αυτοί που ψάχνουν για refresh

Εδώ η γκάμα περιλαμβάνει τους  παντρεμένους και τους «έχουμε σχέση». Το re-fresh στην προκειμένη περίπτωση αφορά κάποιο τρίτο πρόσωπο. Η πέτρα του σκανδάλου ενδέχεται να χτυπήσει την πόρτα σου εν μέσω πανδημίας ή να «κυνηγάς» -χωρίς να το ξέρεις- τις αφορμές για κάτι τέτοιο και προ-covid εποχής. Δεν θα εξετάσουμε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, ποιοι είμαστε άλλωστε να το κάνουμε! Οι δυσκολίες εδώ έρχονται από παντού. Πριν είχες άπειρες διαθέσιμες δικαιολογίες του τύπου πάω δουλειά, πάω γυμναστήριο κ.ά.. Την καραντίνα δεν την υπολόγισες όμως και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα (όπως λέει και το είδωλο Σάκης)! Άσε που τώρα η διατήρηση παράνομου δεσμού δεν είναι piece of cake! Ποιος θα κάνει την απολύμανση? Ποιους άλλους βλέπει? Λες να μεταφέρω και τίποτα στο σπίτι? Εύλογες ανησυχίες.

Οι ειδικοί λένε πως οι σχέσεις μετά-covid εποχής θα αγγίξουν τα άκρα έχοντας από τη μία τις απόλυτα μονογαμικές όπως έγινε και τότε με το Aids και από την άλλη τις αμιγώς ερωτικές με απουσία συναισθημάτων και αναστολών.

Λείπει, λοιπόν, αυτή η παραζάλη στις 3.00΄ τα ξημερώματα καταμεσής ενός bar που στο ένα χέρι είχες το ποτό και στο άλλο κάποιον (που στιγμιαία λάτρευες) αγκαλιά…

Λείπουν τα ιδρωμένα φιλιά και τα θολωμένα τζάμια του αυτοκινήτου…

Λείπει ο αυθορμητισμός της στιγμής…

Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Ονειροπόλα, αθεράπευτα ρομαντική με στοιχεία ρεαλισμού και κυνικότητας όπου απαιτείται, ανήσυχο πνεύμα, βαριέμαι εύκολα ό,τι flat και άοσμο. Κάπως έτσι θα μπορούσα να με περιγράψω. Κάθε αρχή της εβδομάδας θα βρίσκεται και ένα άρθρο μου εδώ, που θα πραγματεύεται την καθημερινότητα των σχέσεων, των αντίκτυπο των συναισθημάτων και το sex!

Για τα υπόλοιπα, με συνοδεία πάντα τις κατάλληλες μουσικές, τα λέμε On Air κάθε Τρίτη στις 22.00 μέσω της εκπομπής “Lipstick”, φυσικά στον DreamCity!

Written by: DreamCity

Rate it

0%