Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Σεμινάρια

Διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

today03/03/2021 3

Background
share close

Το πρόγραμμα των μαθημάτων – εργαστηρίων Δημιουργικής Φωτογραφίας διαρθρώνεται σε δύο (2) αυτοτελείς κύκλους (ακαδημαϊκά εξάμηνα). Στόχος του προγράμματος είναι η διερεύνηση της φωτογραφίας ως μέσο δημιουργικής έκφρασης και ως σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική, η εξάσκηση του κριτικού βλέμματος, η εξοικείωση με τις τεχνικές και την τεχνολογία του μέσου και η δημιουργία ολοκληρωμένου portfolio.

Το πρόγραμμα του κάθε κύκλου αναπτύσσεται σε 15 εβδομαδιαίες τρίωρες συναντήσεις και θέτει στο επίκεντρο του, την τεχνική, καλλιτεχνική και θεωρητική παράμετρο της φωτογραφικής εικόνας, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις φωτογράφων, πρακτική εφαρμογή, ανάθεση ασκήσεων και διαρκή παρακολούθηση και κριτική ανάλυση των εργασιών των συμμετεχόντων.

Νέοι συμμετέχοντες με προηγούμενη εξοικείωση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν απευθείας στο δεύτερο κύκλο.

Μεθοδολογία Εκπαίδευσης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, προσαρμόζεται στις συνθήκες της εποχής, και πραγματοποιείται πλέον και μέσω διαδικτύου. Τα μαθήματα διενεργούνται online μέσω τηλεδιάσκεψης σε “ψηφιακή τάξη”, με απευθείας διδασκαλία και καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο (live streaming), σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες συμμετέχουν ενεργά μέσω υπολογιστή, προσομοιώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επικοινωνία, ακριβώς όπως γίνεται στην αίθουσα.

Δημιουργική Φωτογραφία – 1ος Κύκλος

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Διδάσκουσα: Ηώ Πάσχου
Περίοδος: Μάρτιος – Ιούνιος 2021
Σύνολο συναντήσεων: 15
Σύνολο ωρών: 45
Έναρξη τμημάτων πρώτου κύκλου:
Πέμπτη 11 ΜΑΡ (1o τμήμα, 10.30 – 13.30)
Πέμπτη 11 ΜΑΡ (2o τμήμα, 18.00 – 21.00)
Τρόπος διεξαγωγής: Online Live Sessions
O πρώτος κύκλος μαθημάτων αποσκοπεί στην εξοικείωση με την αισθητική, τις πρακτικές της σύγχρονης φωτογραφίας και τις απαραίτητες τεχνικές, που θα βοηθήσoυν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας τη δική τους δημιουργική προσέγγιση. O κύκλος αυτός είναι εισαγωγικός και απευθύνεται σε άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα, ένα πρωινό και ένα απογευματινό: το πρώτο κάθε Πέμπτη από 11 Μαρτίου έως 24 Ιουνίου (10.30 – 13.30) και το δεύτερο κάθε Πέμπτη από 11 Μαρτίου έως 24 Ιουνίου (18.00 – 21.00).

Δημιουργική Φωτογραφία – 2ος Κύκλος

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Διδάσκουσα: Ηώ Πάσχου
Περίοδος: Μάρτιος – Ιούνιος 2021
Σύνολο συναντήσεων: 15
Σύνολο ωρών: 45
Έναρξη τμημάτων δεύτερου κύκλου:
Δευτέρα 8 ΜΑΡ (1o τμήμα, 18.00 – 21.00)
Τετάρτη 10 ΜΑΡ (2o τμήμα, 18.00 – 21.00)
Τρόπος διεξαγωγής: Online Live Sessions
Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων αποσκοπεί στη διερεύνηση σε βάθος της αισθητικής και της πρακτικής της σύγχρονης φωτογραφίας καθώς και την εξέλιξη σε τεχνικό και δημιουργικό επίπεδο. Στον κύκλο αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να αναπτύξουν περαιτέρω τα δικά τους φωτογραφικά ενδιαφέροντα και το προσωπικό τους ύφος και αφετέρου να αναζητήσουν τη δική τους μεθοδολογία για την παραγωγή φωτογραφικού έργου, με τελικό στόχο τη συγκρότηση portfolio. Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη εξοικείωση ή σε όσους έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο.

Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα: το πρώτο κάθε Δευτέρα από 8 Μαρτίου έως 21 Ιουνίου (18.00 – 21.00) και το δεύτερο κάθε Τετάρτη από 10 Μαρτίου έως 23 Ιουνίου (18.00 – 21.00).

Written by: DreamCity

Rate it

0%