Ποίηση

«Η στάχτη» του Τάσου Λειβαδίτη, διά χειρός Darkon

today06/01/2021

Background
share close

Ότι και να γράψει κανείς για το μεγάλο μας ποιητή Τάσο Λειβαδίτη φαντάζει φτωχό. Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε από μόνος του ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της Ελληνικής ποίησης. Απογείωσε την ανθρώπινη σκέψη και ευαισθησία οδηγώντας τες σε νέα μονοπάτια απάτητα. Το ποίημα του «Η στάχτη» αποτελεί μια ωδή στην ανθρώπινη ψυχή.  Πλήθος καλλιτεχνών έχουν απαγγείλει τη «Στάχτη». Μια από τις πιο ιδιαίτερες απαγγελίες είναι αδιαμφισβήτητα αυτή της Καρυοφύλλιας Καραμπέτη.

Αυτή την ξεχωριστή απαγγελία επέλεξε και ο Darkon, κατά κόσμο Κώστας Νακόπουλος για την νέα του δημιουργία.  Το αποτέλεσμα είναι αληθινά συγκλονιστικό. Είναι πραγματικά μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο ο αγαπημένος μας δημιουργός, καταφέρνει να ταιριάξει την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, με την αγαπημένη του ηλεκτρονική μουσική, δημιουργώντας ένα εντελώς πρωτότυπο στιλ που πριν λίγα χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Darkon ταιριάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την κλασική ποίηση, με την ηλεκτρονική μουσική και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

Κάντε το δικό σας στο: https://darkon.bandcamp.com/

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Θεατρο

«Αρίστος» σε live streaming μετάδοση την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Θέατρο Πορεία

Μία παράσταση βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» σε σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου. Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου, με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», έρχεται στο Θέατρο Πορεία, για μια μοναδική live streaming προβολή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Ήταν προορισμένος για το χαμό ο Αρίστος. Η ψυχή του τον έτρωγε. Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον […]

today05/01/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%