Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Συναυλίες

“Συναυλία για την Ευρώπη” σε ζωντανή μετάδοση

today02/09/2022 35

Background
share close

Με αφορμή την Τσεχική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, το φεστιβάλ Prague Sounds/«Struny Podzimu» διοργανώνει άλλη μία εξαιρετική συναυλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο της Κυβέρνησης της Τσεχικής Δημοκρατίας. Οι ήχοι της κορυφαίας κλασικής μουσικής θα αναμεταδοθούν ζωντανά και μέσω διαδικτύου από τα Τσεχικά Κέντρα, που δρουν ως συνεργάτης του φεστιβάλ για την παρουσίαση και τη μετάδοση της συναυλίας στο εξωτερικό.

Η Τσεχική Φιλαρμονική θα ηχήσει στην Πράγα και σε ολόκληρο τον κόσμο από τον ποταμό Μολδάβα

  • 2 Σεπτεμβρίου 2022 / 21:00 ώρα Ελλάδος
  • ζωντανή μετάδοση από τη μοναδική πλωτή σκηνή στον Μολδάβα
  • παρακολουθήστε τη συναυλία στο FB του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας

O “Μολδάβας” του Σμέτανα, το “Καρναβάλι” του Ντβόρζακ και μια από τις πιο ισχυρές πνευματικές συνθέσεις στη μουσική ιστορία – η “Γλαγολιτική Λειτουργία” του Λέος Γιάνατσεκ θα παρουσιαστούν με θέα το εμβληματικό Κάστρο της Πράγας, στο πλωτό αμφιθέατρο κοντά στο νησάκι Σλόβανσκυ Όστροβ.

Η Τσεχική Φιλαρμονική, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Semjon Byčkov θα προσφέρει στο κοινό μια πραγματικά εξαιρετική μουσική εμπειρία. Διάσημες, αλλά και λιγότερο γνωστές συνθέσεις θα ακούσουν ζωντανά οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία από την πλωτή πλατφόρμα, από τη Γέφυρα της Λεγεώνας, από σκάφη και βαρκάκια επάνω στον ποταμό.  Εκτός από την Τσέχικη Φιλαρμονική, θα συμμετάσχει και η Φιλαρμονική Χορωδία της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του Lukáš Vasilek. Οι κορυφαίοι σολίστ της εορταστικής εκδήλωσης θα είναι: η σοπράνο Evelina Dobračeva, η μέτζο-σοπράνο Lucie Hilscherová, ο τενόρος Aleš Briscein, ο μπάσος Jan Martiník και η οργανίστρια Daniela Valtová Kosinová. Οι διοργανωτές επέλεξαν το πρόγραμμα της συναυλίας με γνώμονα τον συμβολισμό των σημερινών ταραγμένων καιρών.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από την Τσεχική Τηλεόραση και ηχογραφημένη από το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό πολιτιστικό κανάλι TV Αrte. Μέσω του δικτύου των Τσεχικών Κέντρων οι λάτρεις της κλασικής μουσικής σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική δεν θα στερηθούν τη συναυλία και θα την παρακολουθήσουν μέσω live streaming.

Η πλωτή σκηνή ακολουθεί την παράδοση των φεστιβάλ επάνω στο νερό, που παραδοσιακά πραγματοποιούνται στον Μολδάβα για περισσότερο από 250 xρόνια. Αυτή η ιστορικά πρώτη συναυλία της Τσεχικής Φιλαρμονικής απευθείας από την επιφάνεια του Μολδάβα θα φιλοξενήσει 170 ερμηνευτές στη σκηνή, 1.200 καθήμενους στην πλωτή πλατφόρμα και χιλιάδες online θεατές.

Πρόγραμμα:

  • Antonín Dvořák: “Καρναβάλι Overture Op. 92”
  • Bedřich Smetana: “Μολδάβας” – συμφωνικό ποίημα από τον κύκλο «Η Πατρίδα Μου»
  • Leoš Janáček: “Γλαγολιτική Λειτουργία”, καντάτα για σολίστ, μικτή χορωδία, ορχήστρα και εκκλησιαστικό όργανο (Εισαγωγή, Kyrie Eleisonn, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus Dei, Post Ludium, Exodus)

Περισσότερες πληροφορίες The Concert for Europe

Τσεχικό Κέντρο Αθήνα

Κατερίνα Καράμπελα

Written by: DreamCity

Rate it

0%