Πολιτιστικά

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece” από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου

today19/06/2022

Background
share close
Το φεστιβάλ πολιτισμού Refugee Week Greece διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 20-26 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται από την οργάνωση Athens Comics Library σε συνεργασία με το βρετανικό οργανισμό Counterpoints Arts, με στόχο την προαγωγή της συμπερίληψης στις κοινότητες, όπου ζουν οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο.
Η θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι «Healing» («Αμοιβαία φροντίδα») και παραπέμπει στη δύναμη που χρειάζονται οι πρόσφυγες για να κάνουν μια νέα αρχή.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη τη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη, Μέγαρα, Σέρρες, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Ρόδο, Δράμα, Στυλίδα, Εύβοια) από τοπικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στο Σεράφειο Κέντρο στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση κόμικ, προβολές βίντεο, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλία και γωνιά προβολής εικονικής πραγματικότητας.
Το φεστιβάλ υλοποιείται με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Κατερίνα Καράμπελα 

Written by: DreamCityTeam

Rate it

Previous post

Φεστιβάλ

Έναρξη του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» με τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στις 18 Ιουνίου

Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ» 2022 «Η στάχτη που ταξίδευε» Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» ξεκινάει το Σάββατο 18 Ιουνίου με τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς. Ένα ποικιλόμορφο Φεστιβάλ, που εκδηλώσεις του θα παρουσιαστούν σε Δελφούς, Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Ερατεινή, Λιδωρίκι, Πενταγιούς. Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα 21:15 – Θέατρο Φρύνιχος / Δελφοί Ο Γιάννης Χαρούλης και η εξαιρετική ομάδα μουσικών του έρχονται στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» για να μοιραστούν τραγούδια και μουσικές. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα σε μία συναυλία […]

today18/06/2022

Post comments (0)

Απάντηση

0%