Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Πολιτιστικά

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece” από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου

today19/06/2022 20

Background
share close
Το φεστιβάλ πολιτισμού Refugee Week Greece διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 20-26 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται από την οργάνωση Athens Comics Library σε συνεργασία με το βρετανικό οργανισμό Counterpoints Arts, με στόχο την προαγωγή της συμπερίληψης στις κοινότητες, όπου ζουν οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο.
Η θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι «Healing» («Αμοιβαία φροντίδα») και παραπέμπει στη δύναμη που χρειάζονται οι πρόσφυγες για να κάνουν μια νέα αρχή.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη τη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη, Μέγαρα, Σέρρες, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Ρόδο, Δράμα, Στυλίδα, Εύβοια) από τοπικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στο Σεράφειο Κέντρο στην Αθήνα και θα περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση κόμικ, προβολές βίντεο, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλία και γωνιά προβολής εικονικής πραγματικότητας.
Το φεστιβάλ υλοποιείται με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Κατερίνα Καράμπελα 

Written by: DreamCity

Rate it

Similar posts

Πολιτιστικά

Χριστούγεννα στην Αθήνα!

#XMasInAthens | Χριστούγεννα στην Αθήνα με πολλή μουσική! Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων απογειώνει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα! Δείτε μερικά από τα highlights του φετινού μουσικού προγράμματος: Πλατεία Συντάγματος 20.12 11.00 | Σύνολο Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας 14.00 | Lou is 18.00 | ENORASIS 21/12 11.00 | Φωτεινά μουσικά Χριστούγεννα 14.00 […]

today11/12/2022 21


0%