Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

Park your Cinema: Υπαίθριες Κινηματογραφικές Προβολές στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

today22/05/2022 7

Background
share close

Με τίτλο «When we were young», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιλέγει υπέροχες ταινίες ενηλικίωσης, στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών Park your Cinema του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται για έβδομη χρονιά το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Για δεύτερη χρονιά, το Φεστιβάλ προτείνει τις ταινίες για ενήλικες, ενώ τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF).

Τα προγράμματα Park your Cinema και Park your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Park your Cinema

Κοιτάζοντας προς τα πίσω, στα χρόνια που μας διαμόρφωσαν, στις εμπειρίες που όλοι μοιραζόμαστε, το ζεστό, φιλόξενο σκοτάδι του σινεμά είναι πάντα εκεί σαν μια μεγάλη, κοινή αγκαλιά που μας χωράει όλους. Ο κινηματογράφος είναι κομμάτι της ιστορίας ενηλικίωσης του καθενός μας, οι εικόνες του μπλέκονται με αυτές της ίδιας μας της ζωής, οι μυθολογίες των ταινιών που μας μεγάλωσαν συνδέουν τις προσωπικές μας μυθολογίες με αυτές των άλλων, των ανθρώπων που θεωρούμε δικούς μας, των φίλων μας, των μελών της «φυλής» στην οποία επιλέγουμε να ανήκουμε.

Και μέσα στα χρόνια, καθώς το «να πηγαίνεις σινεμά» μεταμορφώθηκε για ολόκληρες γενιές θεατών από απλή διασκέδαση σε κάτι που μοιάζει με «κοινωνική ιεροτελεστία», ο κινηματογράφος μάς έμαθε σχεδόν πώς να μεγαλώνουμε, κάνοντάς μας μερικές φορές να αναρωτιόμαστε αν η πιο καθοριστική ιστορία ενηλικίωσης ήταν αυτή που ζήσαμε ή κάποια άλλη που είδαμε στη μεγάλη οθόνη.

Αυτό το καλοκαίρι, κάτω από τον έναστρο ουρανό του ΚΠΙΣΝ, θα ξαναβιώσουμε μαζί μερικές από τις ιστορίες που μας μεγάλωσαν και που είναι ικανές να μας θυμίσουν τι σημαίνει να είσαι νέος, «τότε», «τώρα», ή «για πάντα», με τον αμίμητο, υπέροχο τρόπο του σπουδαίου σινεμά.

Το πρόγραμμα προβολών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αναλυτικά, έχει ως εξής:

Κυριακή 05/06 | 21.00

Juno (2007)

Η Τζούνο, μια ξεχωριστή δεκαεξάχρονη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απρόσμενη εγκυμοσύνη από τον συμμαθητή της Μπλίκερ. Αποφασίζει να κρατήσει το μωρό και, με τη βοήθεια της κολλητής της, βρίσκει τους «τέλειους» θετούς γονείς, τον Μαρκ και τη Βανέσα. Για καλή της τύχη, η Τζούνο έχει την πλήρη στήριξη των γονιών της, τη στιγμή που πρέπει να πάρει δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις, ενώ παράλληλα φλερτάρει με την ενηλικίωση. Τελικά, καταφέρνει να εξελιχθεί σε μια ανεξάρτητη έφηβη. Βραβείο Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στην Diablo Cody.

Σκηνοθεσία: Jason Reitman

Σενάριο: Diablo Cody

Πρωταγωνιστούν: Elliot Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Allison Janney, J.K. Simmons

Διάρκεια: 92΄

Park your Cinema Κids

Για τη φετινή σεζόν, στο Park your Cinema Κids, η λέξη – κλειδί που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας είναι μία και θα ακουστεί δυνατά: Μουσική!

Από τις 21 Μαΐου, προσκαλούμε τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να

τραγουδήσουν και να χορέψουν στον ρυθμό της χαράς, της περιπέτειας και της φιλίας, μέσα από μια σειρά αγαπημένων ταινιών που απογειώνουν τη μελωδία με κάθε τρόπο.

Ξεκινώντας από το Τραγούδα! με τους ταλαντούχους τραγουδιστές του ζωικού

βασιλείου που ακολουθούν το όνειρό τους, οι επιλογές του φετινού προγράμματος προσφέρουν μια διασκεδαστική απόδραση από την καθημερινότητα, αλλά και πολύτιμα μαθήματα για όλες τις ηλικίες, μέσα από μελωδικές ιστορίες που προωθούν την ελεύθερη έκφραση, την κατανόηση και την επιμονή για την κατάκτηση οποιουδήποτε στόχου.

Άλλωστε, το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ προσφέρεται κατ’ εξοχήν για χορό!

Το πρόγραμμα προβολών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αναλυτικά, έχει ως

εξής:

Σάββατο 04/06 | 21.00

Αλαντίν / Aladdin (2019)

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Οι μαγικές περιπέτειες του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν, της θαρραλέας και αποφασιστικής πριγκίπισσας Γιασμίν και, φυσικά, του Τζίνι που καλείται να ξεκλειδώσει το μέλλον τους, ζωντανεύουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες στον κόσμο επιστρέφει ως φαντασμαγορική live-action παραγωγή. Ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο μαγικές εικόνες, μουσική, λαμπερές ερμηνείες, γέλιο, συναίσθημα και μερικά από τα πιο κλασικά τραγούδια όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Σενάριο: John August, Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari

Διάρκεια: 128ʹ

Προτείνεται οι θεατές να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό και ψάθα ή κάποιο

ύφασμα για το έδαφος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ

snfcc.org/ParkYourCinemaSpring2022 και στις σελίδες του στα social media

@SNFCC.

Written by: DreamCity

Rate it

0%