Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Διαγωνισμός

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ο πανελλήνιος διαγωνισμός μονολόγου της Ε.Σ.Ε.

today15/01/2022 18

Background
share close

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου ετέθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής που προκήρυξε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Συρίγος υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός προσφέρει μια δημιουργική αλλά και συναισθηματική διέξοδο στους πολίτες όλης της επικράτειας, λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, οι οποίοι έπληξαν ιδιαίτερα τον πολιτισμό.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια καινοτόμο, ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με την υποστήριξη της Τέχνης Πολιτεία, υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με 23 Δήμους σε όλη την επικράτεια.

Λεπτομερείς πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στον Διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα της Ένωσης, στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1389/

  • Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου: https://senariografoi.gr/gr/news/events/i1444/
  • Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η δήλωση του κ. Συρίγου:

«Η περίοδος της πανδημίας αποτέλεσε δοκιμασία για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας. Αυτό φάνηκε κυρίως στα θέματα πολιτισμού. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η μοναδική δυνατότητα και διέξοδος πολιτισμού ήταν μέσω της τηλεοράσεως και του ραδιοφώνου, όπου οι πολίτες αυτής της χώρας ήταν απλοί θεατές.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η πρωτοβουλία της Ενώσεως Σεναριογράφων Ελλάδος να προχωρήσει σε διαγωνισμό μονολόγου σε όλη τη χώρα αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά θετικά από το Υπουργείο Παιδείας, διότι προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες μέσα από λόγο, έμπνευση, συμμετοχή, να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο και ξεχωριστό και να συμμετέχουν άμεσα, προσφέροντας μια συναισθηματική διέξοδο στην καθημερινότητά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που του Υπουργείο Παιδείας έθεσε υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους συντελεστές και τους συμμετέχοντες».

Written by: DreamCity

Rate it

0%