Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Γενικά

Ο δημιουργός του «Μόνη με τα Όνειρα της», Paolo Licata, στην Ελλάδα!

today18/10/2021 1

Background
share close

Η Enorama Distribution έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσει στη χώρα μας τον Paolo Licata. Ο Ιταλός σκηνοθέτης του Μόνη με τα Όνειρα της θα παραβρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας του, ευελπιστώντας περισσότερα με την επαφή του με το ελληνικό κοινό, από την αυτή προβολή της. Η πρεμιέρα θα λάβει χώρα στην αίθουσα Cinerama Digital Cinema (Αγ. Κυριακής 30, Π. Φάληρο) στις 21/10, και ώρα 20.00.

Ο κ. Licata θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 20/10, κατευθείαν από την πόλη του, το εικονικό Παλέρμο, και σύμφωνα με το πρόγραμμα του θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι και τις 25/10, αφού εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει ακόμα καλύτερα μια χώρα που ήδη δηλώνει θαυμαστής της. Την επόμενη ημέρα της πρεμιέρας, στις 22/10, ο κ. Licata θα βρίσκεται στη Λάρισα, στα Victoria Cinemas (Λάμπρου Κατσώνη 20 & Κούμα) στις 19.30. Το Σάββατο 23/10 θα συνεχίσει την περιοδεία του κατεβαίνοντας στον Ρέντη, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Cine Όνειρο (Νάξου 32, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), για να ολοκληρώσει τις δια ζώσης παρουσίες του την Κυριακή 24/10 στο STUDIO New Star Art Cinema (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής) και ώρα 21.00.

Κατά την παρουσία του στις προβολές αυτές, ο Σικελός σκηνοθέτης επιθυμεί να έρθει σε δημιουργική επαφή με το ελληνικό κοινό, ενώ δήλωσε ανοιχτός και στην υπογραφή αυτογράφων προς όποιον το επιθυμήσει.

Μια επίσκεψη που τιμά όχι μόνο την Enorama και την εν λόγω πρεμιέρα, αλλά και την καλλιτεχνική Ελλάδα, μια και πρόκειται για έναν ζεστό άνθρωπο αφοσιωμένο εξολοκλήρου στην τέχνη, που η ως τώρα επικοινωνία μας μαζί του μας έχει αιφνιδιάσει και συνάμα εντυπωσιάσει.

Βιογραφικό: Paolo Licata

Γεννημένος στο Παλέρμο το 1981, ο Paolo Licata ακολούθησε τις κλασικές του σπουδές και αποφοίτησε με διδακτορικό δίπλωμα, συγγράφοντας διατριβή με τίτλο «Η σχέση εργασίας-παράστασης». Γιος μουσικών, σπούδασε βιολί και πιάνο, και παρακολούθησε κατά την εφηβεία του παραστάσεις όπερας και συμφωνικά έργα ανά τον κόσμο, με ιδιαίτερο όμως πάθος για τη σκηνοθεσία. Έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές όπερες του μεγάλου ιταλικού ρεπερτορίου, όπως «Rigoletto», «Cavalleria Rusticana», «Pagliacci», «Turandot», «La Bohème» σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ισπανία, Πολωνία. Μετά την αποφοίτησή του, παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Cinecittà.

Έχει γυρίσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάστηκαν σε κριτικές διεθνών μέσων: “The Debut”, “Answer”, “False Reality”. Έχει διαδραματίσει τον ρόλο του βοηθού σκηνοθέτη σε πολλά πλατό ταινιών, συμπεριλαμβανομένου του «Il Sole Nero» του Krzysztof Zanussi και του «Rosso Malpelo» του Pasquale Scimeca. Διετέλεσε επίσης βοηθός σκηνοθέτη στα γυρίσματα επεισοδίων του «CSI: Miami», κατά τη διαμονή του στις ΗΠΑ.

Ο Paolo Licata έχει γράψει αρκετά σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους («Twinge», «Son of Paper», κ.α.). Σκηνοθέτησε πέντε διαφημιστικά σποτ για την εκστρατεία του ιταλικού δημοσίου κατά της βίας στα γήπεδα, με τους ηθοποιούς Martina Stella και Lorenzo Flaherty. Το 2011 γύρισε τη μικρού μήκους ταινία «The Novel», ως σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης, η οποία και έφερε το όνομα του για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Στο έργο του αυτό συμμετείχαν καλλιτέχνες του διαμετρήματος της Andrea Morricone (μουσική), Mariano Tufano (κοστούμια) και Cinzia Lo Fazio (σκηνογραφία). Το «The Novel» έχει λάβει αρκετά βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως τα Los Angeles Movie Award (καλύτερη ταινία μικρού μήκους, κοστούμια, σκηνικά και μουσική), NYLA International Film Festival (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και αντρική ερμηνεία), Buffalo Niagara Film Festival (πρώτο καλλιτεχνικό βραβείο σκηνοθεσίας) και Hollywood Hollyshorts (βραβείο κοινού).

Η καταξίωση του όμως επιτεύχθηκε με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Picciridda – Con i piedi nella sabbia» («Μόνη με τα Όνειρα της»), μια ταινία που συνόδευσε ήδη σε 13 φεστιβάλ και στις ιταλικές Χρυσές Σφαίρες, αλλά και αφιέρωσε στην πατρίδα του, τη Σικελία.

Κατερίνα Καραμπέλα

Written by: DreamCity

Rate it

0%