Συναυλίες

Το Libro Coro στη συναυλία του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

today29/09/2021

Background
share close

Το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro, σε διδασκαλία και υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή, συμμετέχει στη συναυλία που θα δώσει ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος στις 30 Σεπτεμβρίου (νέα ημερομηνία μετά την αναβολή λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη), στο Θέατρο Αττικού Άλσους, αποδίδοντας τον διαχρονικό χαρακτήρα  έργων του, όπως «Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα τους Αγάπανθους», «Επί σκηνής», «Ιθαγένεια», «Χρονικό», «Θητεία», καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του.

Η συναυλία της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, είναι ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής, με τίτλο “Προς μνήμη και τιμή στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας”.

Το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro κατόρθωσε να αναδειχθεί σε ένα από τα  σημαντικότερα φωνητικά σύνολα της χώρας – τόσο για την επιλογή ρεπερτορίου, όσο και για την ηχητική αισθητική του  απόδοση- με συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, ηχογραφήσεις και θεατρικές παραστάσεις, συνεχίζει δε το φετινό φθινόπωρο τις συναυλιακές παραστάσεις με την παραγωγή του «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ» Δ.ΣΟΛΩΜΟΥ – Ν.ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ (Α΄ μελοποίηση για ανδρική χορωδία και πιάνο).

24ασ19.jpg

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία υπό τη Διεύθυνση του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, μαζί με τους Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, Δάφνη Ζουρνατζή και τον Κώστα Μακεδόνα.

Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro:

Soprani: Αμπραχαμιάν Μαρία, Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλλου Σοφία, Γρηγορίου Marie Claire, Ζορμπά Δέσποινα, Μπαρμπαγιάννη Ελένη, Παπαχειμώνα Κλεοπάτρα, Τζίτζη Ελεάννα, Τζίτζη Μαργιάννα,

Alti: Δανά Μικαέλα, Κοντονικολάου Σταματία, Κωστήρη Αγάθη, Ορφάνη Σουζάννα, Φάντη Μαίρη

Tenori: Καλτσής Στέφανος, Καραγιώργης  Μιχάλης, Φωτιάδης Αλέξανδρος, Ρόμπας Ιωάννης

Bassi: Αλεξανδράκης Στέλιος, Γκαρτζόπουλος Μιχάλης, Καισαρίνης Σταύρος, Κολοσιώνης Δημήτρης,  Igor Toikin.

Διδασκαλία- Διεύθυνση χορωδίας: Ανθή Γουρουντή

Vocal  coach: Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα

Υπεύθυνος επικοινωνίας:  Αντώνης Κοκολάκης

Επιμέλεια θέματος 

Αριστέα Κοντόζογλου

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Θέατρο

Η Ταράτσα του Φοίβου: Summer in the city

ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ "Summer in the city" Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου & κάθε Πέμπτη Φοίβος Δεληβοριάς Θανάσης Αλευρας Νεφέλη Φασούλη Βύρων Θεοδωρόπουλος Idra Kayne Φοίβος Ριμένας Μια η πανδημία, μια οι εορτασμοί για το 1821, κοντέψαμε να ξεχάσουμε μια συγκυρία εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντική: τα 200 χρόνια της «Ταράτσας του Φοίβου». Το αναψυκτήριο του Φοίβου Δεληβοριά, που από πέρσι λειτουργεί στο δροσερό χώρο του «Άλσους», θα κλείσει τα 200 χρόνια του το 2217. Όμως, […]

today28/09/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%