Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

O Χρυσός Φοίνικας και η Χρυσή Άρκτος στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

today26/09/2021

Background
share close

Λίγο καιρό μετά την παγκόσμια πρώτη προβολή και την πανηγυρική τους νίκη στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου αντίστοιχα, τα πολυσυζητημένα και πλέον αναμενόμενα «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό και «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») του Ράντου Ζούντε θα πραγματοποιήσουν το πανελλήνιο ντεμπούτο τους στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Με ξεχωριστή χαρά το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ανακοινώνει τους πρώτους τίτλους της φετινής διοργάνωσης με τις «χρυσές» πανελλήνιες πρεμιέρες των δύο μεγάλων φεστιβαλικών νικητών της κινηματογραφικής χρονιάς: του «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό και του «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») του Ράντου Ζούντε.

Ο πρόσφατος Χρυσός Φοίνικας αποτελεί μια ευτυχή «επανασύνδεση» με μια παλιά μας φεστιβαλική γνώριμο, η οποία γνωρίζει αυτή τη στιγμή τη μεγάλη της καταξίωση, και η Χρυσή Άρκτος δίνει την ευκαιρία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να συστήσει πρώτο στο ελληνικό κοινό μια από τις πιο αιρετικές και άξιες να συζητηθούν δημιουργίες των τελευταίων ετών.

Λίγα λόγια για τις ταινίες

«Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό

Η γαλλικής καταγωγής σκηνοθέτις, που γνωρίσαμε το 2016 με το «Raw» και είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε εκείνη τη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, θριάμβευσε φέτος στη μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση στον κόσμο. Χάρη στη μόλις δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, και με την πολυσυζητημένη βράβευσή της, η Ντικουρνό έγινε η δεύτερη σκηνοθέτις που απέκτησε ποτέ τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, 28 χρόνια μετά από την Τζέιν Κάμπιον και τα «Μαθήματα Πιάνου» της.

Στο «Titane», μια σειρά ανεξήγητων φόνων γίνεται αφορμή προκειμένου να επανασυνδεθεί ένας πατέρας με τον εδώ και δέκα χρόνια αγνοούμενο γιο του και αποτελεί πρόσφορο σεναριακό υλικό για μια ριψοκίνδυνη και προβοκατόρικη επίθεση στις αισθήσεις: ένα τολμηρό, γεμάτο τσαμπουκά και θράσος θρίλερ στο οποίο οι έννοιες της ταυτότητας και της σεξουαλικής συμπεριφοράς συναντούν το «Crash» και το σινεμά σωματικού τρόμου του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Η ταινία «Titane» θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo

«Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») του Ράντου Ζούντε

27ερ43.jpg

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Βάλτερ Μπένγιαμιν, ο Ντούσαν Μακαβέγιεφ και ο Τζον Γουότερς δίνουν ραντεβού στη μακράν καλύτερη ταινία του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου: μια κινηματογραφική πρόκληση φοβερά επείγουσα, εξόχως πολιτική και λυτρωτικά αθυρόστομη που κέρδισε επάξια τη Χρυσή Άρκτο διηγούμενη όσα κωμικοτραγικά και αναπάντεχα συμβαίνουν όταν το ερωτικό βίντεο που γυρίζει ένα ζευγάρι για προσωπική του χρήση διαρρέει μυστηριωδώς στο διαδίκτυο.

Από τους πλέον καταξιωμένους και βραβευμένους δημιουργούς του σύγχρονου ρουμανικού σινεμά, ο Ράντου Ζούντε προσκαλεί τους θεατές σε ένα διαλεκτικό και μεταμοντέρνο παιχνίδι, μια εκ νέου ανασκόπηση και ανάγνωση της σύγχρονης Ιστορίας με εργαλεία την αιχμηρή σάτιρα και την κωμωδία του παραλόγου.

Η ταινία «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» («Bad Luck Banging or Looney Porn») θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobο.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Το 27o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Επιμέλεια θέματος

Αριστέα Κοντόζογλου

Written by: DreamCity

Rate it

0%