Κινηματογραφος

Η ταινία “Ταξίδι Πνοής Γιώργος Μεσσάλας” του Χρήστου Ν. Καρακάση στα Munich Music Video Awards στη Γερμανία

today24/04/2021

Background
share close
Η ταινία Ταξίδι Πνοής Γιώργος Μεσσάλας εξασφάλισε επίσημη συμμετοχή στα Munich Music Video Awards στη Γερμανία, είναι υποψήφια για βραβείο Παραγωγής, βραβείο Μουσικής, βραβείο μοντάζ. (Οργάνωση παραγωγής Βασιλική Κάππα // Σενάριο Σκηνοθεσία, Φωτ/φία Χρήστος Ν. Καρακάσης // Φωτ/φία–έξτρα λήψεις Ορέστης Δούρβας Ορφέας Δούρβας//Μουσική Σύνθεση-Κείμενα-Αφήγηση Βασιλική Κάππα//Βοηθοί Παραγωγής Μαρία Κάππα, Νίκος Ψαλτάκης//Παραγωγή Κινημ/φική Εταιρεία Κουίντα//Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Tickets Tickets //Kouinta Production BlackBox Theater Cinema. Πρωταγωνιστεί Γιώργος Μεσσάλας, Εμφανίζονται οι ηθοποιοί Ντένη Θεμελή, Θάνος Καληώρας, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Σπύρος Μπιμπίλας κ.α.
Η ταινία ξετυλίγει τη καλλιτεχνική διαδρομή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Γιώργου Μεσσάλα σε σκηνοθεσία Χρήστου Ν. Καρακάση. Η ταινία ξεφεύγει από τα συνήθη πορτραίτα και εμβαθύνει στον εσωτερικό κόσμο της τέχνης. Την ταινία πλαισιώνουν αριστοτεχνικά οι αφηγήσεις ηθοποιών και ανθρώπων που έζησαν από κοντά τη διαδρομή του καλλιτέχνη.
Σκηνοθετικό Σημείωμα
Η κινηματογράφηση διήρκεσε ενάμισι χρόνο ολοκληρώνοντας αβίαστα τη σεναριακή φόρμα και αφήνοντας τις ιδέες και τους συσχετισμούς να ωριμάσουν προκειμένου να αποτυπωθεί στην οθόνη η βαθύτερη σκηνοθετική πρόθεση και να συνδυαστεί με τα πολύτιμα στιγμιότυπα του ψηφιοποιημένου υλικού από παραστάσεις του παρελθόντος, που αποτελούν από μόνα τους ένα ιστορικό αρχείο ανεκτίμητου πλούτου για το ελληνικό θέατρο.

Καίτη Λεκάκου

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Κινηματογράφος

Saturday Movie: 37 Seconds

Κάθε Σάββατο, μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, σας προτείνω μία ταινία την οποία παρακολούθησα πρόσφατα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι μεγάλος ταινιοφάγος, ότι αποφεύγω δια ροπάλου κάθε είδους σειρά, καθώς και ότι δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση. Όσες και όσοι από εσάς, επιθυμείτε να προτείνετε κάποια ταινία η οποία σας άρεσε και θέλετε να την παρουσιάσω μέσα από αυτήν εδώ την στήλη, δεν […]

today24/04/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%