Φωτογραφία

«Click στη φύση!» – Μεγάλος φωτογραφικός διαγωνισμός για τις περιοχές Natura 2000

today07/01/2021

Background
share close

Η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα χώρες, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν και μικρή σε έκταση, η χώρα μας αποτελεί ένα από τα παγκόσμια κέντρα βιοποικιλότητας, φιλοξενώντας σημαντική ποικιλία ειδών και ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό οικοσυστημάτων.

Το δίκτυο Natura 2000, το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου, είναι ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για τη διαφύλαξη αυτής της φυσικής κληρονομιάς. Στην Ελλάδα το δίκτυο Natura 2000 εκτείνεται σε 446 περιοχές, προστατεύοντας 299 είδη φυτών και ζώων, 128 είδη πουλιών και 89 διαφορετικούς τύπους οικοτόπων. Προστατεύει τα πιο πολύτιμα και ευαίσθητα χαρακτηριστικά της ελληνικής φύσης.

Θωρακίζοντας τη φύση και όσα αυτή μας προσφέρει, είμαστε σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές προκλήσεις των ημερών μας. Καθώς οι συνέπειες της απώλειας βιοποικιλότητας και της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν όσο ποτέ άλλοτε την καθημερινότητα, τη ζωή και την υγεία μας, γίνεται ξεκάθαρο ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί ισχυρό θεμέλιο για ένα ασφαλές μέλλον.

Το WWF Ελλάς και οι εταίροι του έργου LIFE-IP 4 NATURA σάς καλούν να γίνετε πρεσβευτές της ελληνικής φύσης και των περιοχών Natura 2000. Να γνωρίσετε αυτές τις 446 περιοχές της χώρας μας, να αποτυπώσετε με τον φωτογραφικό φακό σας την ομορφιά τους και τον πλούτο ζωής που φιλοξενούν και προστατεύουν, καθώς και να αναδείξετε τη σημασία τους για τη ζωή όλων μας.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός Natura 2000 – Click στη φύση! υλοποιείται με τη στήριξη του περιοδικού Φωτογράφος και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε ξεχωριστές κατηγορίες διεκδικώντας πλούσια δώρα.

Είτε είστε απλοί ταξιδευτές, είτε παθιασμένοι με τη φωτογραφία, είτε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας της φύσης, ελάτε να συμπληρώσουμε μαζί τα κομμάτια ενός παζλ που θα αναδεικνύει τη σημασία των περιοχών Natura 2000.

Οι δηλώσεις συμμετοχών ξεκίνησαν και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 21 Μαΐου 2021, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000.

 

Επιμέλεια θέματος

Αριστέα Κοντόζογλου

 

 

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Μουσική

«Η στάχτη» του Τάσου Λειβαδίτη, διά χειρός Darkon

Ότι και να γράψει κανείς για το μεγάλο μας ποιητή Τάσο Λειβαδίτη φαντάζει φτωχό. Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε από μόνος του ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της Ελληνικής ποίησης. Απογείωσε την ανθρώπινη σκέψη και ευαισθησία οδηγώντας τες σε νέα μονοπάτια απάτητα. Το ποίημα του «Η στάχτη» αποτελεί μια ωδή στην ανθρώπινη ψυχή.  Πλήθος καλλιτεχνών έχουν απαγγείλει τη «Στάχτη». Μια από τις πιο ιδιαίτερες απαγγελίες είναι αδιαμφισβήτητα αυτή της Καρυοφύλλιας Καραμπέτη. […]

today06/01/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%