Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικη

Πάσχα στο Μέγαρο MOYSA & Χορωδία MUSICA: Stabat Mater του Καρλ Τζένκινς

today11/04/2023 31

Background
share close

Πάσχα στο Μέγαρο

MOYSA & Χορωδία MUSICA: Stabat Mater του Καρλ Τζένκινς

Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αθηνών και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, και ώρα 20:30, το Μέγαρο Μουσικής δίνει τον τόνο στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών με το πρωτότυπο ορατόριο Stabat Mater του σύγχρονου Καρλ Τζένκινς.

Στη συναυλία συμπράττουν η MOYSA, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου, με την χορωδία MUSICA που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013 από τον Σύλλογο “Οι Φίλοι της Μουσικής”. Η Μικτή Χορωδία ΜUSICA αποτελείται από 100 μέλη που διδάσκονται σε τακτικά μαθήματα – πρόβες από τον εκλεκτό μαέστρο Δημήτρη Μπουζάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα σολιστικά μέρη του έργου ερμηνεύουν η παραδοσιακή τραγουδίστρια Σαβίνα Γιαννάτου και η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου.

Το Ορατόριο Stabat Mater του Ουαλού συνθέτη, το οποίο ερμηνεύει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα η Χορωδία MUSICA, είναι βασισμένο στο ομώνυμο μεσαιωνικό κείμενο του Ιταλού Φραγκισκανού μοναχού Jacopone da Todi «Η Μητέρα λυπημένη στεκόταν με δάκρυα στα πόδια του Σταυρού, καθώς εκεί κρεμόταν ο Υιός της».

Στη δική του μουσική εκδοχή, ο Καρλ Τζένκινς μάς μεταφέρει στον χώρο της Μέσης Ανατολής, εντάσ-σοντας στην κλασική αρμονία παραδοσιακά όργανα και φωνητικά αποσπάσματα. Τα εμβόλιμα μου-σικά μέρη από δρόμους της Ανατολής δημιουργούν μια εικόνα αντισυμβατική ως προς τις μέχρι τώρα προσεγγίσεις του θέματος. Η σύνθεση χρησιμοποιεί τις αντιθέσεις για να αναδείξει σε παγκόσμιο πρώτο επίπεδο το κοινό σε όλους μας συναίσθημα. Το έργο αποτελεί τελικά μια γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής, καθώς μεταφέρει τον ακροατή στον τόπο όπου συμβαίνει η Σταύρωση, χρησιμοποιώντας μαζί με τα κείμενα, παραδοσιακά όργανα και φωνητικά αποσπάσματα.

Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» του κτιρίου Μ1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

KARL JENKINS: Stabat Mater

Σολίστ: Σαβίνα Γιαννάτου, Αγγελική Καθαρίου, Τραγούδι

MUSICA – Χορωδία των Φίλων της Μουσικής Αθηνών

και Μέλη της Μικτής Χορωδίας Ομίλου ΟΤΕ Αθηνών

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διδασκαλία χορωδίας & Μουσική διεύθυνση

Δημήτρης Μπουζάνης

Τιμές εισιτηρίων 10€ (γενική είσοδος), 5€ (μειωμένο)

Περισσότερες πληροφορίες https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2972

Χορηγοί της MOYSA

Κώστας Μαντάς

Written by: DreamCity

Rate it

0%