Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΣΧΕΣΗ / A GOOD PERSON 23 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την The Film Group

today26/03/2023 7

Background
share close

ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΣΧΕΣΗ
A GOOD PERSON

Συντελεστές

Σκηνοθεσία   Ζακ Μπραφ 
Σενάριο   Ζακ Μπραφ 
Παραγωγή  Ζακ Μπραφ, Πάμελα Κόφλερ, Φλόρενς Πιου, Κριστίν Βαχόν 
Ηθοποιοί  Φλόρενς Πιου, Μόργκαν Φρίμαν, Ζόι Λίστερ-Τζόουνς, Μόλι Σάνον, Τσινάζα Ουτσέι 
Φωτογραφία  Μάουρο Φιόρε 
Μοντάζ  Νταν Σαλκ 
Μουσική  Μπράϊς Ντέσνερ 
Διάρκεια  129’
Διανομή  THE FILM GROUP
Είδος  Δράμα 

Λίγα λόγια για την ταινία 

Ο πόνος της απώλειας φέρνει κοντά τον Ντάνιελ (Μόργκαν Φρίμαν) και τη νεαρή Άλισον (Φλόρενς Πιου), επιζώσα μιας ασύλληπτης τραγωδίας που στέρησε τη ζωή της κόρης του Ντάνιελ. Όσο ο Ντάνιελ μεγαλώνει την έφηβη εγγονή του και η Άλισον αναζητά την εξιλέωση, ανακαλύπτουν πως η φιλία, η συγχώρεση και η ελπίδα μπορούν να βρεθούν στα πιο αναπάντεχα μέρη.  

Λίγα λόγια για την παραγωγή 

Η ταινία προέκυψε από την επιθυμία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ζακ Μπραφ (Garden State) να αφηγηθεί μια ιστορία για το πώς η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε μα στιγμή, πώς η τραγωδία μπορεί να διαχυθεί σε πολλαπλές οικογένειες, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίον τα άτομα προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους ύστερα από κάποιο καταστροφικό συμβάν. 

Το δραματικό υπόβαθρο του σεναρίου ήταν εκείνο που ώθησε τον Ζακ Μπραφ να στραφεί στον Μόργκαν Φρίμαν για έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους. «Επιθυμούσα να κάνω μια πολύ δραματική ταινία μαζί του», αναφέρει ο Μπραφ, «και είχα πολύ άγχος, γιατί ο Μόργκαν συνηθίζει να με πειράζει. Του το έστειλα [το σενάριο], δεν είχα ιδέα πώς του φάνηκε. Και μου είπε: “Βλέπω τον εαυτό μου σε κάθε σελίδα του σεναρίου”». 

Με ηθοποιούς όπως ο Μόργκαν Φρίμαν ή η Φλόρενς Πιου, ο Μπραφ δεν χρειάστηκε να παρεμβαίνει ιδιαίτερα, αλλά έβαζε την κάμερα, τους άφηνε να παίζουν και εκείνοι χάνονταν στους ρόλους τους. «Δεν είναι εύκολο να στέκεσαι μπροστά σε ένα συνεργείο τριάντα ατόμων, να βγάζεις τα σώψυχά σου, στη μία λήψη μετά την άλλη, και να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτό απαιτεί πολλά από εμάς», παραδέχεται η Πιου. 

 Ωστόσο, το ερμηνευτικό ταλέντο της ταινίας δεν περιορίζεται μονάχα στο δημοφιλές πρωταγωνιστικό δίδυμο. Χάρη στον διευθυντή κάστινγκ, Νταγκ Έιμπλ, ο Μπραφ εντόπισε υπέροχους Νεοϋορκέζους ηθοποιούς που το μέλλον τους διαφαίνεται λαμπερό. Μια τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη του Τσινάζα Ουτσέι που ερμηνεύει τον Νέιθαν. «Η σχέση του με την Άλι είναι τραγική», αναφέρει ο Τσινάζα. «Στην αρχή της ταινίας, έχουν ό, τι θέλει κάθε άνθρωπος. Είναι πολύ ερωτευμένοι. Συμβαίνουν κάποια πράγματα στη ζωή για τα οποία δεν μπορείς να προετοιμαστείς. Αυτό συμβαίνει και σε εκείνους. Ο Ζακ έστησε υπέροχα αυτό το ταξίδι για εμάς. Τίποτα δεν είναι απλό. Δεν μπορώ να σας πω πώς το κάνει, νομίζω ότι το βρίσκει στην πορεία». 

23 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την The Film Group 

Written by: DreamCity

Rate it

0%