Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Κινηματογραφος

“Ancient Greece Revisited” μια ξεχωριστή καλλιτεχνική δημιουργία που θα συζητηθεί!

today21/01/2023 38

Background
share close

Youtube Link:

https://www.youtube.com/@AncientGreeceRevisited

Social Media Links:

Facebook: https://www.facebook.com/ancientgreecerevisited

Instagram: @ancientgreecerevisited

Twitter: @on_tyranny

Η Ελληνική Αρχαιότητα έγινε γνωστή κυρίως μέσα από το έργο των μεγάλων Ελληνιστών της Βικτωριανής Αγγλίας. Ήταν εκείνοι που εμφύσησαν την περίοδο αυτή με τα ιδανικά της δίκης τους εποχής, τότε που η Βρετανία «διαφώτιζε» τους λαούς της Αυτοκρατορα της, κινούμενη από την επιστήμη που την οδήγησε στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση. Αποτέλεσμα ήταν η «άγχρωμη Ελλάδα,» εκείνη με τα λευκά μάρμαρα, την ψυχρή Αριστοτέλεια λογική, αντίθετη σε κάθε μυστηριακή εμπειρία και αυθορμητισμό. Στα χέρια αυτών των ιστορικώς, η αρχαία δημοκρατία έγινε ο προάγγελος του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού, ενώ το ιδανικό της αριστείας, παρουσιάστηκε ως μια αγκύλωση που έμελλε με τον καιρό να ξεπεραστεί για να δώσει τη θέση της στην ισότητα, το μεγαλύτερο ίσως ιδανικό του 20ου αιώνα.  Γυρίζοντας στην αρχαιότητα και κοιτάζοντας με νέα ματιά, μπορούμε να γνωρίσουμε μια πολύχρωμη και “άγρια” Ελλάδα.

Μέσα από μια σύγχρονη αισθητική, με έντονα χρώματα, ζωντανές αναπαραστάσεις αρχαίων σκηνών, τις συνεχείς συγκρίσεις με τα γεγονότα του τελευταίου αιώνα και του σήμερα, μεταδίδουμε ένα όραμα που έχουμε αναπτύξει προσεκτικά, ένα όραμα διαφορετικό από οτιδήποτε έχει προβληθεί μέχρι το παρόν.

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε για χρόνια στο Λονδίνο και τη Μάλαγα, όπου εργάστηκε ως μηχανικός λογισμικού στον τραπεζικό τομέα καθώς και σε εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί σε ένα έργο με σκοπό την απεικόνιση της Αρχαίας Ελλάδας σε όρους που γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν. Στην παρούσα του φάση, το έργο αυτό πραγματώνεται με τον τίτλο Ancient Greece Revisited και αποτελείται από μια σειρά επεισοδίων μικρού μήκους που προβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα του YouTube. Στα επεισόδια αυτά έχει το ρόλο του σεναριογράφου και παρουσιαστή, ενώ είναι και συμπαραγωγός.

Ο Αδαμάντιος Πετρίτσης σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι ήθελε κάτι διαφορετικό και ακολούθησε σπουδές κινηματογράφου στο London Film Academy. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σε πολλές ιδιωτικές παραγωγές και σε σειρές ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ) ως παραγωγός, σκηνοθέτης και μοντέρ. Πριν λίγα χρόνια γνώρισε τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, ο οποίος του παρουσίασε το όραμα του, και αμέσως αυτό ιντρίγκαρε τον Αδαμάντιο. Αποτέλεσμα αυτής της γνωριμίας ήταν η δημιουργία του Ancient Greece Revisited.

Το Ancient Greece Revisited αριθμεί αυτή την στιγμή περισσότερα από 25 επεισόδια μίνι ντοκιμαντέρ, διάρκειας 10-15 λεπτά το καθένα. Επίσης στο κανάλι υπάρχουν συνεντεύξεις με καλεσμένους Έλληνες καθηγητές και μουσικούς, αλλά και ένα φιλοσοφικό podcast με συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων καλεσμένων διαφόρων ειδικοτήτων.

Written by: DreamCity

Rate it

0%