Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Βιβλίο

Ποιητική Συλλογή “Στιγμές” της Ελίζας Σουφλή

today11/12/2022 35

Background
share close

Ποιητική Συλλογή στιγμές, Ελίζα Σουφλή ~ Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ, 2021

Οι Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ ξεκινούν το ταξίδι τους στον χώρο του βιβλίου με την πρώτη ποιητική συλλογή της Ελίζας Σουφλή με τίτλο στιγμές.

Μόνος καθένας ονειρεύεται τα βράδια.

Όταν κοιμάσαι

δεν ελέγχονται τα όνειρα,

κι είναι βασανιστήριο να πλαγιάζεις

μ’ ένα ανικανοποίητο εγώ.

το εγώ

Η ποιητική συλλογή στιγμές αποτελείται από ποιήματα που γεννήθηκαν την περίοδο των ετών 2010-2020.

Όταν ο άλλος γίνεται ο Άλλος, όταν το Εσύ χάνει πια κάθε τιμή και γίνεται ένας ακόμα ξένος, περαστικός, όταν το Εγώ ακολουθεί κι αυτό με τη σειρά του, και γίνεται ξένος σε ένα σώμα ολόδικό του που πια δεν το αναγνωρίζει.

Ποιήματα που φέρνουν κοντά στιγμές του παρελθόντος, του παρόντος και του αύριο. Στο άχρονο της ποίησης όλα γίνονται τώρα. Στη λεπτή γραμμή της ζωής καθετί που γεννιέται αποτυπώνεται στη μνήμη και κατακτά τη θέση του στην αιωνιότητα. Και κάπου εκεί, το κενό παραμονεύει να ρουφήξει όλο μας το είναι, και μόνη σωτηρία είναι μια λέξη, η Αγάπη.

Σχετικά με την ποιήτρια

Η Ελίζα Σουφλή γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει επίσης σπουδές στη μουσική, την ιστορία της τέχνης και τη φιλολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2008 ασχολείται με την πολιτιστική δημοσιογραφία και διατηρεί τον πολιτιστικό ιστότοπο ART.harbour. Έζησε και εργάστηκε στην Πράγα στον μουσειακό κλάδο, ενώ πλέον βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων και της υπολογιστικής γλωσσολογίας. Η σκυλίτσα της η Σάββυ είναι η πιο πιστή της σύντροφος σε κάθε ταξίδι.

Οι στιγμές (2021) είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή. Από τις εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ κυκλοφορεί επίσης η συλλογή πεζών σκέψεις σε παρένθεση (2022).

στιγμές
Ελίζα Σουφλή
Α’ Έκδοση: Μάρτιος 2021
Β Έκδοση: Ιούλιος 2022
Σελίδες: 132
ISBN: 978-618-00-2664-1

στιγμές (BRAILLE)
Ελίζα Σουφλή
Α’ Έκδοση Braille: Οκτώβριος 2022
Σελίδες: 84
Διαστάσεις: 30,5εκ x 21,5εκ.
Δέσιμο: Σπιράλ
Εξώφυλλο: Βλεπόντων, Μαλακό, Έγχρωμο, Με σχέδιο ανάγλυφο, ζωγραφισμένο στο χέρι με στιλό 3D

ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: https://books.artharbour.gr/

Written by: DreamCity

Rate it

0%