Παραστάσεις

Ο “ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ” του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από 28 Οκτωβρίου στο «Μικρό Broadway»

today27/10/2022

Background
share close

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για τον ΠΕΛΕΚΑΝΟ του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, που θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 στο «Μικρό Broadway» (αίθουσα ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ).

Ο «Πελεκάνος», ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Σουηδού δραματουργού, αποτελεί μια ειρωνική αντίφαση προς τον μύθο που επικρατεί σχετικά με το πουλί -πελεκάνο, που (όπως λέγεται) δίνει ακόμα και το αίμα του για να ταΐσει τα πεινασμένα μικρά του.

Στον εμβληματικό ρόλο της δεσποτικής και άκαρδης μητέρας, η Γωγώ Ατζολετάκη. Μαζί της, ο Χρήστος Φωτίδης, στον ρόλο του πατέρα… ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος στον ρόλο του γοητευτικού υπολοχαγού, που συντελεί στην κατάρρευση μιας ήδη διαλυμένης οικογένειας… ενώ τα παιδιά ερμηνεύουν η Αθηνά Λάτση και ο Νίκος Αμπουσαάρ.

Τη δραματουργική επεξεργασία του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ζαχαρίας Ρόχας, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πλατάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο γνωστός εικαστικός Kreutz, οι μουσικές επιλογές είναι του Αλέξη Σπανίδη, και η χορογραφία του Κωνσταντίνου Μενούνου.

Φωτογράφιση: Μάνος Βλαστός

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νατάσα Παππά

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Dream Diary

“Όταν τα λεπτά έχουν σημασία…” της Τζένης Κοσμίδου

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Το γρήγορο δεν είναι απλά σημαντικό αλλά πλέον φαντάζει απαραίτητο. Από τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας τρέχουμε να προλάβουμε μια αδυσώπητη ρουτίνα, την οποία κυνηγούμε ανελέητα, όπως η γάτα την ουρά της μέχρι και τα τελευταία λεπτά πριν αποκαμωμένοι παραδοθούμε στο βραδινό μας ύπνο. Κάποιοι δε ούτε εκεί ηρεμούν αφού το άγχος της καθημερινότητας τους κυνηγά ακόμη και στον κόσμο των ονείρων. Αυτοί […]

today26/10/2022

Post comments (0)

Απάντηση

0%