Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικη

«ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

today30/09/2022 10

Background
share close

«ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις»

Τα παιδιά και οι νέοι της Ελλάδος,

με χορό και τραγούδι,

τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων

από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μια επετειακή εκδήλωση  με πανελλήνιο χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στις 7.30μμ.

Με την αθρόα συμμετοχή 1.922 παιδιών και νέων από 55 χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από τις Ιερές Μητροπόλεις, η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει τον χορό και το τραγούδι γέφυρα μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων.

Μαζί τους συμπράττουν  οι  σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης ΜπάσηςΑρετή Κετιμέ, Σοφία ΜάνουΚωνσταντίνος Βελιώτης. Αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης.

Θα ερμηνευθούν τραγούδια των Απόστολου Καλδάρα, Χρήστου Παπαδόπουλου, Σταμάτη Σπανουδάκη και Παντελή Θαλασσινού σε πρωτότυπη ενορχήστρωση, ειδικά προσαρμοσμένη στην πολυπληθή νεανική χορωδία και την ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, που διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης. Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τα ωραιότερα παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, με την σύμπραξη της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος που διευθύνει ο Γιώργος Δεμελής.

Μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ, με δελτία εισόδου από την ticketservices.gr.

Από το εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος της εκδήλωσης που υπογράφει ο κ.Ηλίας Λιαμής, Πρόεδρος Συνοδικής Επιτροπής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Εκκλησιάς της Ελλάδος.

«Λαοί που ξεχνούν το παρελθόν, δεν έχουν μέλλον. Γι΄ αυτό και η Μικρασιατική καταστροφή, αν και μας πονά, δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Η Μικρασία δεν είναι μόνον γη, δεν είναι μόνον χώματα και πέτρες. Η Μικρασία είναι η μάνα που γέννησε τον νεοελληνικό πολιτισμό. Είναι η βαθιά λίμνη, στην οποία συναντήθηκαν δύο μεγάλα ποτάμια: Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και η χριστιανική μας πίστη.

Μικρασία είναι μαζί η αρχοντιά και η ευσέβεια, η καλαισθησία και το μέτρο, η αγάπη για μόρφωση και η πίστη στα θαύματα. Μικρασία είναι η δύναμη της φυλής μας, η οποία μέσα σε μια νύχτα τά ΄χασε όλα, αλλά σύντομα πρόκοψε και ανάστησε παιδιά κι εγγόνια, πλουτίζοντας τη νέα της πατρίδα με πνευματικότητα, πολιτισμό, αλλά και πλούτο.

Νέα παιδιά βρίσκονται και σήμερα μπροστά μας και περιμένουν από μας τις αξίες του Μικρασιάτικου Ελληνισμού, τις ρίζες του γένους μας, που θα κρατήσουν σταθερό το πηδάλιο της ζωής τους σε καιρούς  ανατροπών και λησμονιάς της ιστορίας και των προγόνων τους. 

Σε αυτά τα παιδιά και τους νέους, η Εκκλησία της Ελλάδος θέλησε να δώσει την ευκαιρία να χαρούν, αλλά και να θυμηθούν, να συναντηθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν όμως και με την ιστορία, αυτή τη φορά όχι διαβάζοντας, αλλά χορεύοντας και τραγουδώντας

Αριστέα Κοντόζογλου

Δημοσιογράφος

Written by: DreamCity

Rate it

0%