Θεατρο

Η παράσταση «Πατρίδες της καρδιάς μου» στις 28/8, στο Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς στο Αίγιο

today18/08/2022

Background
share close

Η κορυφαία ηθοποιός  και σπουδαία κυρία της Τέχνης, του Θεάτρου  και του Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου θα συμμετέχει στην παράσταση «Πατρίδες της καρδιάς μου», σε κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και μουσική του Σάκη Παπαδημητρίου για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Στην  παράσταση εξυφαίνονται αφηγήσεις προσφύγων που διώχτηκαν από τα Προικονήσια και τη θάλασσα του Μαρμαρά και έφτασαν στο Αίγιο όπου έφτιαξαν μια νέα ζωή. Αγάπησαν τη νέα τους πατρίδα χωρίς ποτέ να λησμονήσουν τα χωριά τους, την Αλώνη, το Βόρι, τα Χουχλιά, τα Σκουπιά , το Πασαλιμάνι, την Αρτάκη κ.α.  Αληθινές ιστορίες ανθρώπων που δεν είχαν φανταστεί  ότι η μοίρα και η ιστορία  είχε γράψει  πως η ζωή τους θα μοιραζόταν σε δυο πατρίδες, στις «πατρίδες της καρδιάς τους».

Τις ιστορίες των προσφύγων θα αφηγηθούν οι: Νίκος Παρασκευόπουλος, Ειρήνη  Γρέκα,  Ιωάννα Στεφανάτου,  Βαρβάρα Σεφέρη,  Σπύρος Γεωργίου και Τρύφωνας Μπάρκας.

Μουσικοί επί σκηνής θα είναι ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο και ο Σάκης Παπαδημητρίου σε έγχορδα και πνευστά  παραδοσιακά όργανα.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Έλενα Λεώνη και η Δώρα Πετρίδη.

Η Λυδία Κονιόρδου θα ενώσει με την επιβλητική της αφήγηση τις ιστορίες των ανθρώπων σε μια ενιαία ιστορία που αποτελεί την πορεία ζωής εκατομμυρίων προσφύγων.

Πριν την παράσταση θα υπάρξει γευστική δοκιμή των οίνων της Αιγιάλειας στο πλαίσιο του θεσμού Οινοξένεια.

Η παράσταση είναι παραγωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2022.

Χορηγός: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων»

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Written by: DreamCityTeam

Rate it

Previous post

Κινηματογραφος

Park Your Cinema “Επαναστάτης Χωρίς Αιτία ” στο Ξέφωτο στο ΚΠΙΣΝ

Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ και οι προβολές στο Ξέφωτο συνεχίζονται: το καθιερωμένο πλέον Park your Cinema ανανεώνει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες και κλείνουμε ραντεβού για αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές κάτω απ’ τα αστέρια. Κοιτάζοντας πίσω στα χρόνια που μας διαμόρφωσαν, στις εμπειρίες που όλοι μοιραζόμαστε, το ζεστό, φιλόξενο σκοτάδι του σινεμά είναι πάντα εκεί σαν μια μεγάλη, κοινή αγκαλιά που μας χωράει όλους. Ο κινηματογράφος […]

today17/08/2022

Post comments (0)

Απάντηση

0%