Παραστάσεις

Στις 4 & 11/6 το “Casus Belli” (“Αιτία Πολέμου”) του Γιώργου Καστρουνή στο Θέατρο Παραμυθίας

today29/05/2022

Background
share close
Το θεατρικό έργο με τίτλο, “Casus Belli” (“Αιτία Πολέμου”) είναι μια σύνθεση πέντε μονόπρακτων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ενάντια σε κάθε μορφή βίας (λεκτική, σωματική, συναισθηματική, ψυχική) που υφίστανται τα δύο φύλα από την μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Τα πέντε μονόπρακτα κινούνται κάτω από την κοινή ομπρέλα της εξουσιαστικής / καταπιεστικής σχέσης μεταξύ ανδρών και γυναικών στις διάφορες εκδοχές της.
Η αντίληψη ότι ο πόθος για την εξουσία είναι πανανθρώπινος και έμφυτος στον άνθρωπο είναι ένα αρχετυπικό αυτονόητο που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.
Όπως αναφέρει ο Θουκυδίδης, οι Αθηναίοι, μιλώντας με τους Μηλίους, υποστήριξαν ότι “οι άνθρωποι αναγκάζονται πάντοτε από φυσική ορμή να εξουσιάζουν εκείνους από τους οποίους υπερτερούν”.
Υπακούοντας σε αυτό το φυσικό προγραμματισμό, παραδεχόμαστε ότι η ανθρώπινη κοινωνία δημιουργεί αυτόματα εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους. Η άνιση κατανομή της δύναμης υπάρχει σε κάθε σύστημα σχέσεων, ξεκινώντας από το σύστημα του ζευγαριού, της οικογένειας, και επεκτείνοντας στον ευρύτερο οικονομικό, πολιτικό, ιδεολογικό, θρησκευτικό κ.λ.π. υπερσύστημα της ανθρώπινης κοινωνίας.
Αυτό ακριβώς το φαινόμενο με επίκεντρο την συγκρουσιακή σχέση των δύο φύλων, ή αλλιώς την “μάχη των δύο φύλων”, επιδιώκει να αναδείξει η παράστασή μας.
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Γιώργος Καστρουνής
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
(Κατά αλφαβητική σειρά)
Βανέσσα Βαΐτση
Χάρης Βώσσος
Στάθης Κιουλαφής
Ρένα Κουμπαρούλη
Αγγελική Μητροπούλου
Γεωργία Τρίτση
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Λευτέρης Κούνε
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Actors in Action
INFO: Σάββατο, 4 Ιούνιου & Σάββατο, 11 Ιουνίου στις 20:30
από 04 Ιουνίου-11 Ιουνίου (2 παραστάσεις)
Κρατήσεις: 211 2144593, 6944 386730
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Παραμυθίας 27, Κεραμεικός (Μετρό Κεραμεικός)
Φώτο credits: Δημήτρης Ασημάκης (Dimitris Asimakis)
Αφίσα: Μαρία Φρυγανιώτη
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους στην παράστασή μας!
Link εκδήλωσης:

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Χορος

Στις 1/6 το αυθεντικό αργεντίνικο Tango! Η παράσταση «Tango Legends» στο FALIRO SUMMER THEATER

Αυθεντικό Αργεντίνικο Tango! «Tango Legends» Μια μοναδική βραδιά στο FALIRO SUMMER THEATER Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Tango Legends» σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango! Οι παγκοσμίου φήμης χορογράφοι και χορευτές Pablo Sosa και Mariela Maldonado, πλαισιωμένοι από τους καλυτέρους χορευτές της Αργεντινής έρχονται στο FALIRO SUMMER THEATER για να μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη πάθος. Μαζί τους επί σκηνής οι κορυφαίοι μουσικοί Cristian Asato, Ayalen Pais & ο Javier Rodriguez! Εντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές, αισθησιακές δαντέλες και φλογερά […]

today29/05/2022

Post comments (0)

Απάντηση

0%