Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Βιβλίο

“Πέμπτη Εποχή των αοράτων” η νέα ποιητική συλλογή του Θάνου Τσάμπρα, από τις Εκδόσεις «Παρουσία»

today15/03/2022 17

Background
share close

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Παρουσία», η νέα ποιητική συλλογή του Θάνου Τσάμπρα, «Πέμπτη Εποχή των αοράτων», κοσμημένη με έργα χειρών Γιώργου Κόρδη.

Την ευθύνη και τον σχεδιασμό της έκδοσης είχε ο Βασίλης Θ. Χατζηϊακώβου και την επιμέλεια ο Γ.Φ.Τσίπης.

Εξαντλώντας τις εποχές της, η ζωή φτάνει στα όριά της. Φτάνει κοντά στον θάνατο. Όταν η ζωή στέκει απέναντι από τον θάνατο, τα συναισθήματα είναι δυνατά και οι εμπειρίες έντονες. Η πραγματικότητα με τη φαντασία συγχέονται και δύσκολα διακρίνεις το αληθινό από το φανταστικό. Στη ρωγμή του χρόνου μεταξύ ζωής και θανάτου, αρχίζει η Πέμπτη Εποχή, που «τόπος δεν την ξέρει και χρόνος δεν την διαφεντεύει»…!

(από τη συλλογή)

« Των αοράτων »

Ταπεινό μου σαρκίο,

μέσα σου κρύβεις μεγαλείο.

Ιερή πνοή

των αοράτων και αγίων,

δανεική ψυχή,

κοινωνό των μυστηρίων.

Ο Θάνος Τσάμπρας είναι ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2015 έως το 2021, (μέλος, από το 1993). Έχει στο ενεργητικό του τις ποιητικές συλλογές: «Απ΄ τον Παράδεισο απ΄ έξω», «Ραγισμένος Χρόνος» και «Πετρολούλουδα». Έχει εκδοθεί, επίσης, το θεατρικό του: «Επτά Σημάδια», έργο-οδηγός εκπαίδευσης και άσκησης θεατρικών ομάδων. Το 2019, τιμήθηκε για το θεατρικό έργο του «Καρύδια με μέλι», από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

Written by: DreamCity

Rate it

0%