Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Uncategorized

5+1 (όχι τόσο γνωστές) ταινίες από το Ηνωμένο Βασίλειο

today19/12/2021 10

Background
share close
  1. The Angels’ Share (2012)

The Secret – Directed by Dominic Savage, Produced by Guy Heeley

Ο Ρόμπι, απατεωνίσκος της κακιάς ώρας, έχοντας αποφύγει την φυλάκιση, αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στην ζωή του για χάρη του νεογέννητου παιδιού του. Παρόλα αυτά, μια επίσκεψη σε ένα αποστακτήριο ουίσκι μαζί με την παρέα του, τους οδηγεί όλους σε μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων, προσπαθώντας να εκπονήσουν το νέο τους σχέδιο για να πλουτίσουν.

Η ταινία αυτή του Ken Loach έφερε θετικές κριτικές και σχόλια, ενώ βραβεύτηκε και στο Φεστιβάλ των Καννών του 2012.

  1. Looking for Eric (2009)

Άλλη μία ταινία σκηνοθετημένη από τον Ken Loach, με πρωταγωνιστή άλλον έναν συνάνθρωπό μας στον οποίο η ζωή φέρθηκε άσχημα. Ο Έρικ, μεσήλικας ταχυδρόμος και φανατικός οπαδός της Manchester United, προσπαθώντας να γλυτώσει από την την κρίση στην οποία βρίσκεται η ζωή του, καθώς και να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λίλυ, αρχίζει να δέχεται επισκέψεις, συμβουλές και life coaching από τον πρώην άσο του ποδοσφαίρου Eric Cantona.

  1. The Ladykillers (1955)

Μια παρέα πέντε εγκληματιών νοικιάζουν ένα διαμέρισμα από μια 80χρονη ηλικιωμένη, κοντά στην τράπεζα που αποτελεί τον στόχο τους. Για να μην κινήσουν τις υποψίες της σπιτονοικοκυράς τους, παριστάνουν τους κλασικούς μουσικούς οι οποίοι ολημερίς κάνουν πρόβα.

Μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Alec Guinness και Peter Sellers, κέρδισε επάξια την υποψηφιότητα για βραβείο Oscar Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

  1. Death at a funeral (2007)

Ο πατριάρχης μιας Αγγλικής οικογένειας πεθαίνει και όλοι οι συγγενείς μαζεύονται για να τον πενθήσουν και να τον κηδέψουν, όμως η μοίρα δεν είναι με το μέρος τους. Χαώδεις καταστάσεις αρχίσουν να εξελίσσονται, μυστικά κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν και όλοι τρέχουν να σωθούν.

  1. Baby Driver (2017)

Ο Baby “εργάζεται” ως οδηγός σε ληστείες, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη απόδραση των συνεργών του και το μερίδιο από την συμμετοχή του. Όταν εξαναγκάζεται από το “αφεντικό” του να πάρει μέρος σε μια τελευταία ληστεία, ο Baby θα ρισκάρει πολλά για να σώσει τον ίδιο και το κορίτσι του.

Εμπνευσμένο από ένα βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Edgar Wright στο παρελθόν, το “Baby Driver” συνδυάζει καταπληκτική σκηνοθεσία και υπέροχο soundtrack.

  1. Attack the block (2011)

Μια παρέα εφήβων καλούνται να υπερασπιστούν το συγκρότημα κατοικιών και την γειτονιά τους από αρπακτικούς εξωγήινους εισβολείς, συνεργαζόμενοι με άλλους κατοίκους της περιοχής.

Η ταινία αποτελεί το ντεμπούτο του John Boyega, ο οποίος έχει ευρύτερα γνωστός με την συμμετοχή του στην sequel τριλογία των ταινιών Star Wars. Ένα sequel για την ίδια την ταινία βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Ανδρέας Αγγέλου

Πηγή: www.spoileralert.gr

Written by: DreamCity

Rate it

0%