Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Uncategorized

“Το Take a Trip” ταξιδεύει στην Αμερική

today31/10/2021 1

Background
share close

Η πολυβραβευμένη ταινία Take a trip συνεχίζει το ταξίδι της στην Νέα Υόρκη στα FFTG Awards Film Fest με προβολές 28 Νοεμβρίου με 12 Δεκεμβρίου στην  Αμερική. Η ταινία προβάλλεται κατόπιν της προσωπικής πρόσκλησης και επιλογής του Rohit Gupta Καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ. Ο Rohit Gupta είναι σκηνοθέτης, παραγωγός ταινιών, γνωστός για τη σκηνοθεσία Midnight Delight, Life! Camera Action, Another Day Another Life κερδίζοντας πολλά βραβεία & υποψηφιότητες στην Αμερική.

Η  ταινία έχει αποσπάσει μέχρι τώρα 16 διεθνή βραβεία ενώ έχει περισσότερες από 45 επίσημες συμμετοχές και προβολές σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Ο δημιουργός Χρήστος Καρακάσης μας προσκαλεί με το ντοκιμαντέρ του ‘take a trip’, σε ένα ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, μέσα και έξω από εμάς το οποίο μας αφορά όλους.

Με επίκεντρο το Λονδίνο, συντροφιά με τα κείμενα της Βασιλικής Κάππα, εξερευνούμε το ταραγμένο παρελθόν της πόλης την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, όταν οι ουρανοί του Λονδίνου γέμιζαν με καπνούς και τα σιδερένια πουλιά της Luftwaffe σκορπούσαν τον θάνατο στους δρόμους του Λονδίνου.

Επιστρέφοντας στο παρόν, ανάμεσα στους σταθμούς των τρένων και τις όχθες του Τάμεση, το Westminster και το Camden Town, το Βρετανικό μουσείο και το Hyde Park, συμπορευόμαστε με τους αγωνιστές που μάχονται για μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα, που διαδηλώνουν κατά της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού και για μια αναβαθμισμένη παιδεία, χωρίς την οποία είμαστε καταδικασμένοι να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Το Ντοκιμαντέρ αποτελεί μία σύνθεση του καταπληκτικού, γεμάτο έμπνευση, κειμένου της Βασιλικής Κάππα με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις». Τα Κείμενα που αποτελούν ένα μικρό συγγραφικό σύμπαν κυκλοφορούν στα αγγλικά σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ.

Η Ταινία γέννησε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και η συγγραφή ενώθηκαν, και προχώρησαν σε μια δημιουργική σύζευξη με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών και ιδιαίτερα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης

Μουσική Σύνθεση: Gregory Giarelis

Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα

Κείμενα Αφήγηση: Βασιλική Κάππα

Σενάριο – Σκηνοθεσία Μοντάζ Χρήστος Ν. Καρακάσης

Χώρες Παραγωγής Αγγλία-Ελλάδα  – διάρκεια 30min – form 4k-DCP

Facebook page https://www.facebook.com/koyintaTrip/ Trailer https://www.youtube.com/watch?v=-tfyTy0n8Qc

Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα www.kouinta-production.gr

Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

Καίτη Λεκάκου

Written by: DreamCity

Rate it

0%