Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Uncategorized

5+1 (όχι τόσο γνωστές) ταινίες από την Λατινική Αμερική

today22/10/2021

Background
share close

Ixcanul – 2015 / Βενεζουέλα

Η Μαρία ζει με την οικογένειά της στους πρόποδες ενός ενεργού ηφαιστείου, εργαζόμενοι όλοι σε μια φυτεία καφέ. Οι γονείς προορίζουν την Μαρία για γυναίκα του επιστάτη της φυτείας. Εκείνη αποζητά να μάθει τι υπάρχει πέρα από το ηφαίστειο, αναρωτιέται για τον κόσμο και τους πολιτισμούς που μπορεί να συναντήσει, κι έτσι “συμμαχεί” με έναν εργάτη των φυτειών με σκοπό την φυγή στις Η.Π.Α. Εκείνος θα την αφήσει πίσω και η Μαρία θα πρέπει να παλέψει να μάθει ξανά τον κόσμο της και τον πολιτισμό της.

The Second Mother – 2015 / Βραζιλία

Η Βαλ εργάζεται για πολλά χρόνια ως νταντά μιας οικογένειας στο Σάο Πάολο, μένοντας και η ίδια στο σπίτι της οικογένειας. Τα χρήματα τα οποία κερδίζει, τα στέλνει σε συγγενείς της στο μικρό χωριό της, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ανατροφή της κόρης της Βαλ, Τζέσικα. Ώσπου, ξαφνικά, η Τζέσικα καταφθάνει στο σπίτι της οικογένειας, έχοντας ως σκοπό να δώσει στην μητέρα της ακόμη μια ευκαιρία ώστε να αποτελέσει μέρος της ζωής της.

The Distinguished Citizen – 2016 / Αργεντινή

Όντας διάσημος και καταξιωμένος συγγραφέας, ο Ντανιέλ Μαντοβάνι αποφασίζει να επισκεφτεί την γενέτειρά του στην Αργεντινή, περιμένοντας βραβεία και εκδηλώσεις αφιερωμένες στον ίδιο. Όταν όμως το χωριό και οι κάτοικοί έχουν αποτελέσει την έμπνευση του Μαντοβάνι για τους χαρακτήρες των βιβλίων του, τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ στραβά.

A Fantastic Woman – 2017 / Χιλή

Η ζωή της Μαρίνα αλλάζει άρδην όταν πεθαίνει ο σύντροφός της. Η οικογένειά του εκλιπόντος αρχίζει να της φέρεται με τον χείριστο τρόπο, απαξιώνοντας και εξευτελίζοντάς την με την παραμικρή ευκαιρία, προσπαθώντας να την μειώσουν και να ορίσουν οι ίδιοι τον ρόλο της Μαρίνα στην ζωή του άντρα που αγαπούσε. Η συνεχής εισβολή και ο έλεγχος της οικογένειας στην ιδιωτική ζωή της, θα αρχίσει να γίνεται ένα καζάνι που βράζει.

The Club – 2015 / Χιλή

Σε ένα απομονωμένο σπίτι ενός μικρού παραθαλάσσιου χωριού ζουν τέσσερις άνδρες και η επιστάτρια του σπιτιού. Οι άνδρες αυτοί ήταν κάποτε ιερείς της καθολικής εκκλησίας και βρίσκονται εξορισμένοι εκεί, περιμένοντας την εξιλέωση ή την συγχώρεση για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά την θητεία τους. Αλλά είναι δύσκολο να απαλλαχθούν από τις παλιές τους αμαρτίες.

Embrace of the Serpent – 2015 / Αργεντινή

Η ιστορία της σχέσης μεταξύ δύο επιστημόνων, εξερευνητών του Αμαζονίου, στην αναζήτηση ενός ιερού φυτού με θεραπευτικές ιδιότητες, και ενός σαμάνου του Αμαζονίου, τελευταίου της φυλής του, κατά την διάρκεια των 40 χρόνων της αναζήτησης. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τα ημερολόγια των πρώτων εξερευνητών του Αμαζονίου.

Ανδρέας Αγγέλου

Written by: DreamCity

Rate it

0%