Παραστάσεις

“Συνοικία το Όνειρο” από τον Σωτήρη Χατζάκη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

today05/10/2021

Background
share close

Mία μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

“ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ”

 Διασκευή και Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά το γύρισμα της και τον σάλο που προκάλεσε στην προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, “Συνοικία το Όνειρο”, των Τάσο Λειβαδίτη και Κώστα Κοτζιά παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του  Σωτήρη Χατζάκη.

Το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και ρεαλιστικό και αγκαλιάζει με αγάπη τα τραγικά πρόσωπα που συμμετέχουν.

O ορισμός της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την πορεία των χαρακτήρων, που άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο, αγωνίζονται για μια χαραμάδα φως σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τα σκηνικά είναι της Έρσης Δρίνη, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου, οι ενορχηστρώσεις του Ανδρέα Μπουτσικάκη και οι φωτογραφίες της Αγγελικής Κοκκοβέ. 

Ο θίασος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς: Μάνος Βακούσης, Γιωργής ΤσαμπουράκηςΜαρία ΦιλίππουΣοφία Μανωλάκου Στράτος ΧρήστουΔημήτρης ΚαραμπέτσηςΕύρη Σοφρωνιάδου, Γεράσιμος Σοφιανός, Κατερίνα Σπάρταλη και στον ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας.

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπως και στην ταινία άλλωστε, έχουν τα αξέχαστα τραγούδια και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που ερμηνεύει ζωντανά κι έχει την μουσική επιμέλεια ο Ζαχαρίας Καρούνης και οι Κοσμάς Κοκόλης και Αλέκος Γλυκιώτης στο μπουζούκι.

Συμμετέχει η Μαρία Γράμψα.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Από Τετάρτη 20/10/21  έως Κυριακή 30/1/22

Τετάρτη έως Κυριακή

Βάντα Βλασταρά

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Συνεντεύξεις

Dreamcity interview: Γιώργος Λιβανός

Γνώρισα τον Γιάννη Λιβανό στις πρόβες του έργου “Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ”. Η πρόβα ήταν σε εξωτερικό χώρο στην Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη. Βρήκα έναν χαμογελαστό άνθρωπο, για τον οποίον νιώθει κανείς ότι ακόμα και στο πάρκο σε υποδέχεται στον χώρο του, αμέσως λοιπόν αισθάνεσαι άνετα. Ένας σκηνοθέτης νέας γενιάς με μεγάλη παρουσία εδώ και χρόνια στο θέατρο και η αίσθηση ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά ακόμα από αυτόν, μας κάνει να […]

today05/10/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%