Παραστάσεις

3/9 έως 5/9 Οιδίποδας της Maja Zade στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

today31/08/2021

Background
share close

Συντελεστές 

Συμπαραγωγή Schaubϋhne Berlin – Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Σκηνοθεσία Thomas Ostermeier
Σκηνικά Jan Pappelbaum
Κοστούμια Angelika Götz
Βίντεο Matthias Schellenberg – Thilo Schmidt
Μουσική Sylvain Jacques
Δραματουργία Maja Zade
Φωτισμοί Erich Schneider

Παίζουν Caroline Peters (Κριστίνα), Christian Tschirner (Ρόμπερτ), Renato Schuch (Μίχαελ), Isabelle Redfern (Τερέζα)

Παγκόσμια πρεμιέρα

Αγαπημένος του ελληνικού κοινού, ο Τόμας Όστερμαϊερ επανέρχεται, με τη βερολινέζικη Σάουμπυνε, αυτή τη φορά στην Επίδαυρο, με μια ανατρεπτική πρόταση, μετά από πρόσκληση της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Ο πληθωρικός σκηνοθέτης, γνωστός κατεξοχήν για τον τρόπο του να «ηλεκτρίζει» τα κλασικά κείμενα, επισκέπτεται τον Οιδίποδα Τύραννο, με όχημα, όμως, όχι το ίδιο το έργο του Σοφοκλή, αλλά ένα πρωτότυπο κείμενο με την υπογραφή της Γερμανίδας δραματουργού Μάγιας Τσάντε, που μεταφέρει τον αρχαίο μύθο στην εποχή μας. Με μια εξαιρετικά σύγχρονη, ελλειπτική γραφή και μέσα από μια πλοκή που διατηρεί αμείωτο το σασπένς, παρακολουθούμε το κουβάρι του μύθου να ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα σήμερα, όπου μια οικογένεια Γερμανών βιομηχάνων κάνει τις διακοπές της.

Την παράσταση συνοδεύει η έκδοση του έργου, σε μετάφραση Γιάννη Καλιφατίδη, στο πλαίσιο της θεατρικής σειράς του Φεστιβάλ.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Από 03/09 έως 05/09/2021 στις 21:00

Written by: Dreamcity

Rate it

Previous post

Αστρολογία

Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 30/8 έως 05/09 από τη Βίκυ Δρόσου

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα!! Η εβδομάδα ξεκινά και ο μήνας τελειώνει με τον Ερμή να βρίσκεται καθοδόν για να συναντήσει την Αφροδίτη, ώστε οι δύο μαζί από το ζώδιο του Ζυγού, να μας προτρέψουν σε αρμονικές συνυπάρξεις με τους άλλους αλλά κυρίως με τον σύντροφο. Προωθούνται συνεργασίες, σχέσεις και οικονομικές δοσοληψίες, ενόψει του πρώτου φθινοπωρινού μήνα, ο οποίος μας εντάσσει πάλι στην καθημερινή μας ρουτίνα. Οι συμφωνίες, οι οποίες θα […]

today30/08/2021

Post comments (0)

Απάντηση

0%