Dedications
Martin Bon Jovi - Have a Nice Day Good day to all of you! Δήμητρα Wham! - Everything She Wants στον Δημήτρη μου Panos Moderator - When I Dream Καλημέρες!!

Μουσικη

Βραβείο για το συμφωνικό έργο του Γιώργου Βούκανου «ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

today13/07/2021 4

Background
share close

Το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου, στο ανοιχτό θέατρο «Κατίνα Παξινού» του Αττικού Άλσους, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η βράβευση του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου για το συμφωνικό του έργο  «ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ». Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του καλλιτεχνικού διαγωνισμού για έργα εμπνευσμένα από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα βραβεία δόθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κυρίου Γιώργου Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και εμπνευστή του θεσμού κυρίας Μαίρης Βιδάλη, βουλευτών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Αποσπάσματα του βραβευμένου έργου του συνθέτη ερμήνευσαν στο τέλος της εκδήλωσης ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Άντα Αθανασοπούλου και η Χρύσα Ρώμα. Το έργο, το οποίο παρουσιάζει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο πτυχές της ζωής και του έργου του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, έχει ξεκινήσει ήδη με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι του, με πρώτο σταθμό το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας στις 30 Ιουνίου και θα συνεχίσει με καλοκαιρινή περιοδεία σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η οποία θα καταλήξει το Νοέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Γιώργος Βούκανος παραλαμβάνοντας το βραβείο του ευχαρίστησε τη διοργάνωση των βραβείων, καθώς και την κριτική επιτροπή για την συμπερίληψή του στους βραβευθέντες. «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραλαμβάνω απόψε αυτό το βραβείο για το έργο μου “ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”, ένα έργο το οποίο βρίσκει την ευκαιρία να καταξιωθεί μέσα στο χρόνο, μετά από σχεδόν 20 χρόνια πορείας. Πρόκειται για μια σημαντική βράβευση από έναν νεοσύστατο θεσμό, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα ιστορικό θέατρο που απόψε πήρε το όνομα της μεγάλης μας ηθοποιού Κατίνας Παξινού. Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Βιδάλη, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη της στο έργο μου καθώς και την Περιφέρεια Αττικής για αυτές τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Το βραβείο αυτό δεν ανήκει μόνο σε μένα. Ανήκει στους συνεργάτες μου και πρωτίστως στο κοινό που όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει το έργο μου και το μεγαλώνει σαν παιδί του. Το ταξίδι συνεχίζεται!»

Written by: DreamCity

Rate it

0%